Boek een gratis consult bij 'Skin Project Institute' Amsterdam of bel/whats app naar 06-10775726 of mail naar info@skinproject.nl

√ Vraag gratis advies aan onze Huidtherapeut √ Gratis 2 samples √ Gratis verzending of afhaal in de salon in Amsterdam-Zuid, Albert Cuypstraat 233-H

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Heeft u last van pigmentvlekken? Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren te maken met pigmentvlekken. Pigment wordt ook wel gezien als de nieuwe rimpel, steeds meer mensen ervaren dit als huidveroudering. Bij Skin Project kunnen we pigmentvlekken makkelijk en veilig behandelen. 

Pigmentvlekken op de huid zijn opeenhopingen van melanine (pigment), zichtbaar als een donkere verkleuring van de huid. Wanneer de huid te veel aan zonlicht is blootgesteld, kunnen de pigmentcellen in de war raken, te veel melanine produceren of onregelmatige pigmentatie geven. Ook hormoonschommelingen of ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen.

Verschillende behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij pigmentvlekken. Welke behandeling het beste werkt, hangt af van je huidtype en soort pigment. Een behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken kan middels laserbehandeling of chemische peeling. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult geven we je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

Door laserbehandelingen zullen pigmentvlekken vervagen of zelfs helemaal verdwijnen en zal je hierdoor een egale en frisse uitstraling krijgen. Daarnaast zal het collageen in de huid worden gestimuleerd en zal dit leiden tot huidverstrakking. Bij een peeling zal de huidstructuur verfijnen, waarbij poriën zullen verkleinen, rimpeltjes en verkleuringen zullen verminderen. Hierdoor ontstaat er een frissere huidskleur en een gladde en egale huid.

IPL-behandeling

Een effectieve methode om oppervlakkig gelegen pigmentvlekken te verwijderen is Lichtflitstherapie, ook wel Intens Pulsed Light (IPL) genoemd. Bij Skin Project werken we met de Lumecca. De beste een meest veilige manier om pigmentvlekken te verwijderen. Door juiste lichtverspreiding en ingebouwde koelsysteem is de Lumecca geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gepigmenteerde huid. 

De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna vervolgens de instellingen op maat worden afgestemd. We starten met een proefpuls en een laagje verkoelende gel die zorgt voor extra comfort. Vervolgens wordt er op het behandelgebied het benodigde aantal pulsen gezet. Elke puls geeft een lichtflits af met een spectrum aan golflengten. Dit speciale licht absorbeert de roodbruine kleur van de pigmentvlek in de huid.

Een lichtflits voelt als een klein prikje in de huid, een korte warmtesensatie, die direct na de puls weer verdwijnt. Een bijkomend voordeel is dat door de warmte in de huid, de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. In het handstuk zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is.

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en daarom zal er een post-treatment crème worden aangebracht en indien gewenst Oxygenetix camouflage. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.  

De Lumecca is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt.

Chemische-peeling

Een chemische peeling wordt ook wel een chemische peeling genoemd. Bij een peeling wordt de bovenste laag huidcellen verwijderd. Hierdoor wordt de huid vernieuwd en vervaagd, soms verdwijnt de pigmentvlek zelfs helemaal. De huidstructuur zal verfijnen en hierdoor ontstaat er een nieuwe, frisse, gladde en egale huid.

De behandeling start met het reinigen van de huid. Vervolgens wordt de chemische peeling met rustige bewegingen aangebracht. Door veel mensen wordt dit ervaren als een branderig gevoel. Na de behandeling wordt de huid direct gekoeld, waardoor het branderige gevoel afneemt. 

Welk effect kan je verwachten na een IPL-behandeling of chemische peeling?

Het herstel van de huid na een IPL-behandeling of chemische peeling duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Gemiddeld zijn er 1 - 5 behandelingen nodig, met een interval 6 weken.

Belangrijk om te weten

De huid mag vooraf bij een IPL-behandeling niet te zon gebruind zijn. De huid kan na de behandeling licht zwellen en rood worden, ook kunnen er kleine korstjes ontstaan, maar dit is altijd van tijdelijke aard. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling van pigmentvlekken in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars!

 

Na IPL-Behandeling

 

 Maak vrijblijvend een afspraak

Ben je onzeker over de pigmentvlekken op het gelaat of lichaam? Zonde nergens voor nodig! Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

Voor meer informatie of voor het boeken van een gratis vrijblijvend consult kan je onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Nederlands nl