Doffe huid

Misschien herken je het wel: je huid ziet er grijs en grauw uit en je dagcrème of make-up trekt niet lekker in. Je huid is zijn glans kwijt en ziet er dof uit. Wat je ook doet, je blijft er vermoeider uitzien dan dat je je voelt. Help! Hoe kom ik van mijn doffe huid af? Bij Skin Project zijn we gespecialiseerd in huid- en lasertherapie. Wij zien veel mensen met een verminderde huidconditie en een doffe huid. Samen werken we met een passend behandelplan aan jouw mooiste huid!

Thuisproducten?

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de medische peelings van Dermaceutic die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf aan de slag gaat met de geadviseerde exfoliërende producten van Dermaceutic voor thuis (minimaal 2 tot 4 weken voor de eerste behandeling). Door het thuisgebruik van de exfoliërende producten, worden de dode huidcellen verwijderd en de huid verdunt. Waardoor de huid beter doorlaatbaar wordt en de peeling beter in de diepere huidlagen terecht komt, waardoor het meest optimale resultaat sneller bereikt wordt en de behandeling effectiever is. Ook zal de huid na een behandeling sneller herstellen en blijven de resultaten van na de behandeling langer behouden, waardoor onderhoudsbehandelingen minder vaak nodig zijn. Wij geloven dat je acne voor 60% zelf onder controle kunt krijgen, zodra je jouw persoonlijke triggers kent in combinatie met de juiste thuisproducten. De huidtherapeutische behandelingen zijn de overige 40%, die jou een flinke duw geven in de richting van een mooie huid.

Chemische peelings

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Deze ingrediënten verbeteren de algehele huidstructuur. Door de actieve bestanddelen in een peeling de celvernieuwing van de huid gestimuleerd en versnelt, waardoor je een nieuwe, prachtige en stralende huid krijgt. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen. Voor elke huid is er een geschikte peeling

Hydrafacial

Hydrafacial biedt een drie stappen behandeling waarbij de huid heel krachtig gereinigd en geëxfolieerd wordt, terwijl ze wordt verzadigd met antioxidanten en hydratatie. Wanneer de huid grondig gereinigd wordt tot diep in de poriën en dan verzadigd wordt met antioxidanten, zal de huid door minder oxidatieve stress ook minder talg aanmaken ter bescherming. Ook zullen de antioxidanten de ontstekingen in de huid verminderen wat resulteert in mindere roodheid. LED lichttherapie wordt gebruikt voor het remmen van de talgproductie en doodt de bacteriën die acné veroorzaken.

SkinPen Microneedling

De medische SkinPen is onze alleskunner. De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Met de medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijkherstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen(type 3) en elastine wordt aangemaakt. De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naald diepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needlingsysteem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 12 tot 16 weken zichtbaar.

Welk effect kan ik verwachten?

Bij de indicatie ‘doffe huid’ zien we over het algemeen snel resultaat van de behandelingen. We starten daarom vaak met thuisproducten en één of twee huidtherapeutische behandelingen. Daarna kijken we welke wensen je op dat moment nog hebt. In principe zijn 2 tot 3 onderhoudsbehandelingen per jaar voor elke huid aan te raden. De actuele tarieven vind je in onze online-agenda.

Combinatie behandeling

Voor een optimaal resultaat combineren we vaak meerdere huidverbeterende technieken in een behandeling. De werking en resultaten zijn veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

Over een doffe huid

Wat zijn de oorzaken van een doffe en vermoeid uitziende huid?

Is je huid dof, dan oog je vaak minder gezond en je ziet er vermoeider uit. Een huid die gezond is oogt stralender, jonger en meer uitgerust. Een doffe huid kan door verschillende invloeden ontstaan:

- Overmatige blootstelling aan zonlicht zonder hoge SPF-bescherming. Je huid wil zich beschermen tegen deze schadelijke Uv-straling en gaat zichzelf verdikken, waardoor de bovenste huidlaag ongemerkt dikker wordt.

- Roken zorgt voor een verminderde doorbloeding van de huid, waardoor huidcellen sneller afsterven en zich opstapelen. Het resultaat is vergelijkbaar als bij overmatig zonlicht zonder bescherming.

- Stress en/of onvoldoende bedrust. Uit steeds meer wetenschappelijke studies komt de conclusie dat een verkeerde balans, met te veel stress of een tekort aan ontspanning, slechte gevolgen heeft voor ons lichaam. Dit is dan ook zichtbaar aan de huid. De kleur is matter en onzuiverheden en lijnen zijn zichtbaarder. Je oogt letterlijk vermoeid.Voeding heeft een grotere invloed op onze huid dan eerder gedacht.

- Snelle suikers, veel eetmomenten en bij sommige mensen intoleranties voor lactose en gluten is een onderschat probleem dat veel invloed heeft op onze gezondheid en onze huid.

- Irriterende cosmetica en huidverzorgende producten kunnen ook een oorzaak zijn van een slechte huidconditie. Het gaat allemaal om balans; wanneer je de huid bijvoorbeeld overmatig of te hard scrubt, beschadig je de huidbarrière waardoor de huid schilferig en mat wordt.Bij te weinig of geen huidverzorging zie je sneller tekenen van huidveroudering.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt heel gemakkelijk via onze online-agenda een afspraak plannen wanneer het jou past. Lukt dit niet? Stuur dan even een e-mailtje naar info@skinproject.nl

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, over het algemeen niet. Maar huidtherapeutische behandelingen kunnen wel als gevoelig worden ervaren. Verwacht dus geen ontspannen behandeling, huidverbetering is ons doel.

Zijn de behandelingen voor iedereen mogelijk?

Iedereen die van een doffe of vermoeide huid af wil is welkom. Kinderen onder de 18 jaar behandelen we alleen met toestemming henzelf en van de ouders. Tijdens de intake beoordelen we of we de behandeling kunnen starten op basis van je gezondheid en huidconditie.

Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je graag een gladde, gezonde en stralende huid? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandeling en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1. Exfoliatie

Zuiverend

2.Nachtcreme

Stimulerend

3. Serum

Stimulerend

Bekijk hier al onze producten