Acne-littekens

Rode plekjes, diepe putjes, bruine restplekjes. Je huid lijkt onrustig, terwijl de ontstekingen van acne al verdwenen zijn. Maanden tot jaren later zie je nog steeds schade aan de huid. Je voelt je er niet prettig bij of je kan het gevoel hebben dat mensen ernaar kijken. Restplekjes en littekens van acne zijn veelvoorkomende huidvragen bij Skin Project. We begrijpen dat een huidaandoening veel impact heeft op je dagelijkse leven. Het liefst wil je de acnelittekens verwijderen, waardoor jij je letterlijk lekkerder in je vel voelt. Met huidtherapeutische laserbehandelingen, medische peelings, microneedling en unieke combinatietherapieën hebben we een methode ontwikkeld, waardoor de restplekjes en acnelittekens veel minder opvallen.

Behandelingen

Littekens kunnen we helaas niet helemaal volledig verwijderen. Maar doordat we met intensieve behandelingen de huid egaler maken en de diepte uit de littekens halen, valt het licht anders op je huid en vallen de littekens veel minder op. Het resultaat is dat we je huid zachter en gezonder maken, waardoor je huidbeeld rustiger en egaler wordt. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen. Heb je last van acne? Blijf er dan niet mee rond lopen en voorkom littekens. Voorkomen is beter dan genezen. Onze acnélitteken behandelingen hebben als doel de vorming van mee-eters en puistjes onder controle te krijgen en de door acné ontstane huidschade zoals een grove huidstructuur, vlekjes, roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen. De behandeling die ingezet wordt tegen acnelittekens is een combinatie met een professionele medische peeling van Dermaceutic, een IPL of SkinPen behandeling. Er wordt altijd een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Thuisproducten

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de medische peelings van Dermaceutic die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf aan de slag gaat met de geadviseerde exfoliërende producten van Dermaceutic voor thuis (minimaal 2 tot 4 weken voor de eerste behandeling). Door het thuisgebruik van de exfoliërende producten, worden de dode huidcellen verwijderd en de huid verdunt. Waardoor de huid beter doorlaatbaar wordt en de peeling beter in de diepere huidlagen terecht komt, waardoor het meest optimale resultaat sneller bereikt wordt en de behandeling effectiever is. Ook zal de huid na een behandeling sneller herstellen en blijven de resultaten van na de behandeling langer behouden, waardoor onderhoudsbehandelingen minder vaak nodig zijn.

Chemische peelings

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA).

Deze ingrediënten zorgen voor een diepe reiniging van de poriën en pakken de acne bacterie (p.acnes) aan en remmen de talgproductie. Ook wordt door de actieve bestanddelen in een peeling de celvernieuwing van de huid gestimuleerd en versnelt, waardoor nieuwe verstoppingen, onzuiverheden en ontstekingen voorkomen worden. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen. Voor elke huid is er een geschikte peeling

IPL-behandeling

Met onze IPL-behandeling (Intensed Pulsed Light) van het InMode systeem, pakken we acné van binnenuit aan en vanaf de bron: de talgklieren. Tijdens de IPL-behandeling vernietigt het licht de bacteriën die acné veroorzaken. Ook krimpen de ontstoken talgklieren door deze behandeling, waardoor de overproductie van talg vermindert. Dit maakt de IPL-behandeling een zeer effectieve behandeling voor de aanpak van ontstekingen en roodheden. De behandeling is geschikt voor het gezicht, maar ook bij puistjes op de rug en borst.

De Inmode is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de apparatuur bewaakt.

SkinPen

De medische SkinPen is onze alleskunner. De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van striae. Met de medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijkherstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen(type 3) en elastine wordt aangemaakt. De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naald diepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needlingsysteem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 12 tot 16 weken zichtbaar.

Combinatie behandeling

Voor een optimaal resultaat combineren we vaak meerdere huidverbeterende technieken in een behandeling. Bijv. een IPL behandeling i.c.m. met een chemische peeling. Deze behandelingen zijn ter verbetering van de roodheid, structuur en de souplesse van de huid, door middel van activatie van celvernieuwing en collageen aanmaak in de huid. De werking en resultaten zijn veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

Welk effect kan je verwachten?

Je zal merken dat dankzij de behandelingen en het gebruik van de juiste huidproducten de acnelittekens verminderd zullen worden. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de acnelittekens in het gelaat ete verminderen, afhankelijk van je huidconditie beginnen we meestal met 3 tot 5 acne- /littekenbehandelingen. Een behandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten. Na elke behandeling evalueren we hoe het gaat en beslissen we of we het behandelplan moeten bijstellen.

Belangrijk om te weten

Na de behandeling kan de huid er rood uitzien. Ook kan de huid lichtjes gaan schilferen of vervellen. Het is van belang niet aan de huid te krabben. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crèmes en foundation, die ervoor zorgen dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor acnelittekens in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Over acne-littekens

Wordt een acne-litteken behandeling vergoed?

Ja, acne is een medische indicatie waarbij een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk is. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Zijn de behandelingen pijnlijk?
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk tegen acnelittekens. De diepere behandelingen tegen acnelittekens voel je wel, maar worden meestal niet als heel pijnlijk ervaren.
Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Je huid kan na de acnelittekenbehandeling rood of gezwollen zijn. Daarom brengen we altijd een zonbescherming aan met eventueel een camouflerend kleurtje. Zo kun je gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten. Bij diepere acnelittekenbehandelingen kan je huid in de week na de behandeling een hersteltijd hebben (schilvering, roodheid, microkorstjes en zwelling). Dit bespreken we altijd voor de behandeling met je, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Het doel van een restacnebehandeling is de huid in eerste instantie stabiel te krijgen en de huidbarrière te verbeteren. Wanneer dit is gelukt met thuisproducten of een medische peeling, gaan we actief bezig om de acnelittekens te behandelen. Hierdoor verminderen de restplekjes en vervagen littekens en grove poriën.

Is het resultaat van de behandeling van acne littekens blijvend?
Ja, met specialistische huidtherapeutische technieken kunnen wij acnelittekens goed behandelen met een blijvend resultaat. Acnelittekens behandelen we meestal een aantal keer binnen een korte periode. Het eindresultaat is echter pas 3 tot 6 maanden na de laatste behandeling zichtbaar.
Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan acne-littekens en heeft dit effect op hoe jij over je eigen huid denkt en hoe je je voelt? Wil je een mooie huid zonder vervelende littekens? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste behandeling voor acne-littekens voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1. Exfoliatie

Zuiverend

2.Nachtcreme

Stimulerend

3.Serum

Stimulerend

Bekijk hier al onze producten