Striae

Striae zijn paarsrode parallel lopende strepen in de huid, die ontstaan nadat de huid plaatselijk, in korte tijd, te veel is uitgerekt. Bijv. tijdens een groeispurt in de puberteit, bij overgewicht of tijdens een zwangerschap. Striae wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. Gelukkig is er een manier om striae minder zichtbaar te maken.

Behandeling

Voor de behandeling van striae werken we bij Skin Project met de vernieuwde, revolutionaire Fractora techniek op de Inmode Laser. Met fractionele lasertherapie kunnen we zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel herstellen, waardoor je huid op lange termijn geleidelijk sterker, gladder en elastischer wordt.

De Fractora techniek is een methode dat gebruik maakt van radiofrequentie in combinatie met naaldjes. De naaldjes maken minuscule gefractioneerde gaatjes in de huid, waardoor in de diepere huidlagen de aanmaak van collageen en elastinevezels optimaal gestimuleerd wordt. In combinatie met de radiofrequentie wordt het effect hiervan verveelvoudigd. 

De Fractora is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt.

Welk effect kan je verwachten?

Er ontstaat een nieuwe huidlaag die gladder, sterker en elastischer is dan voorheen. De kleur als de structuur en de diepte van het striae zal aanzienlijk verbeterd worden.  ​

De behandeling is mogelijke op elke huidtype. Gemiddeld zijn er 2 tot 5 behandelingen nodig, met tussenpozen van 6 weken

Belangrijk om te weten

Een fractionele laserbehandeling is een zeer veilige methode met een relatief korte herstelperiode. Je huid is tijdelijk licht rood en licht gezwollen, maar dit is na een paar uur alweer voorbij. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk niet hieraan te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Ik raad aan om na de behandeling de zon en exfoliërende producten te vermijden en de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.  

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan de striae en zou je graag weer een gladde, egale huid willen hebben? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Serum

Stimulerend

2.Dagcreme

Herstellend + kalmerend

3.Foundation

Ademend + egaliserend

Bekijk hier al onze producten

Over acnetherapie

vraag
vraag
vraag
vraag

test