Medische peelings

Met een medische peeling op maat verminderen onzuiverheden, grove poriën, vlekjes, lijntjes, rimpels, acne en acnelittekens. Met vloeistoffen bestaande uit natuurlijke zuren met een hoge concentratie zetten we je huid zelf aan het werk. Je huid wordt dikker, steviger en sterker! Voor elke huid is er een geschikte peeling beschikbaar. Voor jong en oud, mannen en vrouwen. En ook voor de meest kwetsbare, gevoelige huiden en de vettere, dikkere huiden met bijvoorbeeld verslapping of acnelittekens: er is altijd een veilige, passende peeling voor jouw huid. Wil jij een stralende huid? Een egale, frisse, gehydrateerd huid, die in balans is? Maak dan direct een afspraak en laat je adviseren door de huidtherapeut.

Behandeling

Medische peelings zijn één van de meest populaire cosmetische ingrepen voor huidverjonging en huidverbetering. Onze behandelingen zijn effectief, bewezen, veilig en doeltreffend. Een peeling kan worden toegepast op het gezicht, decolleté/borst en rug. Na een peeling oogt de huid direct frisser en egaler.

Medische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling

De hoogstaande peelings van het merk Dermaceutic leiden tot een volledige oplossing voor de aanpak van verschillende huidproblemen en huidveroudering. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen. Voor elke huid en huidwens is er een geschikte peeling. We hebben maar liefst 25 verschillende soorten en combinaties.

Thuisproducten

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de medische peelings van Dermaceutic die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf aan de slag gaat met de geadviseerde exfoliërende producten van Dermaceutic voor thuis (minimaal 2 tot 4 weken voor de eerste behandeling). Door het thuisgebruik van de exfoliërende producten, worden de dode huidcellen verwijderd en de huid verdunt. Waardoor de huid beter doorlaatbaar wordt en de peeling beter in de diepere huidlagen terecht komt, waardoor het meest optimale resultaat sneller bereikt wordt en de behandeling effectiever is. Ook zal de huid na een behandeling sneller herstellen en blijven de resultaten van na de behandeling langer behouden, waardoor onderhoudsbehandelingen minder vaak nodig zijn.

Cosmo Peel Forte

De Cosmo Peel Forte is een medische peeling voor het gelaat en kan ook worden ingezet om specifieke huidzones aan te pakken. Hij bestaat uit TCA 20% i.c.m. 10% glycolzuur en Phenol (pijnbestrijdend). Wanneer jij je stoort aan een verouderde huid, diepe rimpels of grove poriën, kan dit een geschikte behandeling zijn. De Cosmo Peel Forte behandeling is onze sterkste peeling. Eén behandeling is voldoende om de huid soms wel met vijf jaar te verjongen! Onze huidtherapeuten beoordelen tijdens een consult of jouw huid geschikt is.
Wanneer is het beste moment om een Cosmo Peel Forte traject te starten?
Aangezien je beter niet te veel in de zon kunt komen, zowel voor als na de behandeling, kun je deze behandeling het beste in de wintermaanden ondergaan.

Belangrijk om te weten

Hou er rekening mee dat er bij de diepere medische peelings een hersteltijd kan zijn. De huid kan dan bijvoorbeeld een aantal dagen na de behandeling roder of droger zijn. Bij zware behandelingen kan vervelling of (lichte) zwelling een huidreactie zijn. Vooraf bespreken wij altijd of er wel of geen hersteltijd is en wat je kunt verwachten. Het is van belang niet aan de huid te krabben. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crèmes en foundation, die ervoor zorgen dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor acne(littekens) in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Welk effect kan je verwachten?

Je zal merken dat dankzij de behandelingen en het gebruik van de juiste huidproducten de acne verminderd zal worden. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de acne in het de huid te stabiliseren. 

Over medische peelings

Welke stoffen zitten er in medische peelings?

Er zijn verschillende soorten peelings die op meerdere huidlagen kunnen inwerken, van medium tot diepe peelings. We kunnen kiezen in welke diepte we de peeling inzetten afhankelijk van jouw huidwens. Er zijn chemische peelings met natuurlijke zuren, liposomale peelings op basis van enzymen, organische peels en zware peelings op basis van trichloorazijnzuur (TCA).

 

Een chemische peeling is een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren zoals polyhydroxyzuur, melkzuur, glycolzuur, amandelzuur en salicylzuur. De peelings hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Dit stimuleert de huid om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken.

Voor wie is de peeling geschikt?

Medische peelings hebben als doel de huid versnelt te laten vernieuwen. Het is voor elke huid en huidtype verstandig om eens een effectieve medische peeling te ondergaan. We zetten peelings in voor: acne, acnelittekens, grove poriën, een doffe of verslapte huid, fijne lijntjes en pigmentvlekken.

Hoe ziet mijn huid er na een zwaardere peeling uit?

De huid krijgt na een zwaardere peeling haar natuurlijk glow terug! Direct na de behandeling kan de huid warm zijn, strakker aanvoelen en er rood uitzien. Meestal is de roodheid binnen een paar uur verdwenen. De mate van reactie is afhankelijk van de soort peeling en intensiteit. Bij peelings ontstaat na 1 tot 3 dagen schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Dit is een normale reactie: oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Voor optimaal resultaat adviseren wij je om de peelings in kuurverband te volgen.

Waarom krijg ik een productadvies voor thuis?

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de medische peelings van Dermaceutic die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf aan de slag gaat met de geadviseerde exfoliërende producten van Dermaceutic voor thuis (minimaal 2 tot 4 weken voor de eerste behandeling). Door het thuisgebruik van de exfoliërende producten, worden de dode huidcellen verwijderd en de huid verdunt. Waardoor de huid beter doorlaatbaar wordt en de peeling beter in de diepere huidlagen terecht komt, waardoor het meest optimale resultaat sneller bereikt wordt en de behandeling effectiever is. Ook zal de huid na een behandeling sneller herstellen en blijven de resultaten van na de behandeling langer behouden, waardoor onderhoudsbehandelingen minder vaak nodig zijn.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Gedurende de behandelperiode moet je direct zonlicht en zonnebank vermijden en je huid beschermen met minimaal een SPF50. Vermijd ook zwembaden en sauna minimaal de eerste 3 dagen na de behandeling. Krab of wrijf ook niet over je huid, dit kan de genezing verstoren.

Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je graag een mooie, gladde egale huid? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

Voor de juiste behandeling thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Exfoliatie

Zuiverend

2.Nachtcreme

Stimulerend

3.Dagcreme

Hydrateren + Herstellend

Of bekijk onze gehele catalogus voor acneproducten