Melasma

Melasma, of het ‘zwangerschapsmasker’ kenmerkt zich door pigmentvlekken in het gezicht als gevolg van een overschot aan pigment (melanine) in de huid. Bij melasma verschijnen lichtbruine tot donkerbruine vlekken op het voorhoofd, bovenlip of jukbeenderen. De pigmentvlekken kunnen zich bevinden in de bindweefsellaag en de opperhuid.

Behandeling

Melasma ontstaat meestal bij vrouwen rond de 20 tot 40 jaar, de leeftijdscategorie waarin hormonale schommelingen sneller voorkomen. Melasma heeft een chronisch karakter: eenmaal opgelopen blijft uw huid er gevoelig voor, vooral in de zonnige periodes van het jaar. Melasma kan plotseling verschijnen en geleidelijk uitbreiden, maar het kan ook weer vanzelf verdwijnen. Melasma is vaak te herkennen aan de grillige gevormde verkleuringen.

Deze lichtbruine tot donkerbruine vlekken ontstaan geleidelijk door blootstelling aan zon in combinatie met hormonen oestrogeen en progesteron die de aanmaak van melanine stimuleren. Als reactie op deze hormonale toename, geven de pigmentcellen meer pigment af. Het aantal pigmentcellen in de opperhuid is bij mensen met melasma in de basis normaal. Tijdens de zwangerschap wordt de productie van verschillende hormonen in het lichaam verhoogd. Ook orale anticonceptiva en hormonale substitutietherapie kunnen melasma uitlokken. Erfelijke gevoeligheid speelt vaak ook een rol.

Melasma ligt vaak diep in de huid en is niet goed te verminderen en kan zelf verergeren met laser, IPL of zware chemische peeling.

Bij Skin Project hebben we lang gezocht naar een veilige en effectieve behandelmethode tegen melasma. Met de Cosmelan hebben we uiteindelijk de beste manier gevonden. Melasma is een chronische aandoening; dat wil zeggen dat er altijd weer nieuwe pigmentvlekken kunnen ontstaan bij blootstelling aan de zon.

Cosmelan

De meest effectieve en veilige manier voor het verwijderen van melasma en overmatige pigmentatie bij een donkere huid is behandeling met Cosmelan. De Cosmelan behandeling van Mesoestetic is wereldwijd DÉ nummer 1 depigmentatiebehandeling en geschikt voor alle huidtypen.

Cosmelan werkt in twee delen. Het eerste deel omvat een behandeling in de kliniek. Hier wordt tijdens de behandeling een masker opgebracht, welke zeer intensief op je pigment werkt. Het tweede deel omvat het gebruik van thuisproducten (bij de prijs inbegrepen). Deze producten zetten de werking voort om de verstoring in het pigment aan te pakken. Door je aan het advies te houden verklein je de kans op het terugkomen van het pigment.

Cosmelan remt de aanmaak van pigment. Daarnaast bevat het Cosmelan-masker de volgende ingrediënten: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxine en retinylpalmitaat (vitamine A soort), die allen het enzym tyrosinase blokkeren. Alle producten zijn parfumvrij.

Hoe verloopt de behandeling?

Voorbereiding: om de huid goed voor te bereiden op het Cosmelan masker is het van belang dat de huid thuis wordt voorbereid met de geadviseerde zuren. De zuren zorgen ervoor dat de dode huidcellen van de huid verwijderd worden, waardoor het Cosmelan masker beter in kan werken en waardoor de kans op bijwerkingen vermindert.

Pre-peeling: 2 dagen voor het aanbrengen van het Cosmelan masker, wordt er geadviseerd eerst een Pre-peeling aan te brengen, om de huid alvast te laten wennen aan de zuren en de doorlaatbaarheid van de huid te vergroten, waardoor de Cosmelan 1 masker dieper in de huid komt.

Cosmelan masker: in de praktijk zal de helft van het potje de Cosmelan 1 masker door de huidtherapeute aangebracht worden. Dit masker zal 8-12 uur op de huid blijven zitten. U zult met dit masker naar huis gaan en u dient het masker na de verstreken tijd zelf van de huid te verwijderen.

Na 2 dagen: krijg je een bel afspraak voor controle. Daarna ga je starten met de andere producten zoals Cosmelan 2 crème, Melan Recovery crème en de SPF13 voor thuis. Hiervoor krijg je uitgebreide instructies

Na 2 weken: Plannen we opnieuw een afspraak in om opnieuw de Cosmelan 1 aan te brengen (de overige helft van het potje). Het is effectiever gebleken om dit in 2 losse afspraken in te plannen.

Nacontrole: we zullen in3 maanden tijd, 3 keer (na elke maand) een controle afspraak inplannen zodat we het resultaat kunnen bijhouden. Thuis gaat u op advies van de huidtherapeute verder met de thuisproducten die in de prijs inbegrepen zijn. Ook de nacontroles zijn inbegrepen bij de prijs.

Welk effect kan je verwachten?

Na het masker ( aangebracht in de kliniek) is de huid rood en voelt branderig en trekkerig aan. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruik je de meegeleverde Melan Recovery crème. Schilfering komt op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voor. Het is raadzaam de Melan recovery crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen wanneer het schilferen heel erg is. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren! In 95% van de gevallen wordt het beste resultaat behaald tussen de 1-4 weken. De pigmentatie zal aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwijnen.

Om de terugkeer van vlekken te voorkomen en/of te verminderen, is het zeer belangrijk om na de behandeling de huid thuis goed te blijven verzorgen. Het is essentieel om een goede en hoge zon bescherming (SPF50) te blijven gebruiken.

Tevens wordt aangeraden om de Cosmelan 2, tot een jaar na de behandeling in de avond te blijven gebruiken om het resultaat te behouden.

Dermamelan

Wanner er na de Cosmelan behandeling nog dieper pigment aanwezig zijn, kan er overgestapt worden naar de Dermamelan behandeling. De Dermamelan is 30% sterker dan een Cosmelan behandeling. En dringt daardoor dieper in de huid om de meest hardnekkige pigmentproblemen bij de kern aan te pakken.

Opmerking

Omdat je met het masker op naar huis moet en dit masker een okergele-bruine kleur heeft, kunnen wij in overleg de behandeling op zondags plannen (wanneer de Albert Cuyp markt gesloten is). Zodat je de auto voor de kliniek kunt parkeren en door de weeks niet met het masker over straat hoeft.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor pigmentvlekken in het gelaat kan eventueel vergoed worden onder camouflagetherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan je onzuivere huid en heeft dit effect op hoe jij over je eigen huid denkt en hoe je je voelt? Wil je een mooie huid zonder ontstekingen en vervelende littekens? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Nachtcrème

Stimuleren

2.Serum

Stabiliseren

3.Serum

Stimuleren

Bekijk hier al onze producten

Over acnetherapie

vraag
vraag
vraag
vraag

test