Microneedling

Wil je een stevigere huid en de huidstructuur en conditie verbeteren? Dan is een microneedling behandeling hiervoor de beste behandeling. Microneedling is een behandeling waarbij je de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en wordt ingezet voor huidverbetering bij (acne-)littekens, pigmentvlekken, doffe huid, grove poriën en fijne lijntjes. Het is een zeer effectieve en veilige behandeling.

Microneedling

Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek met een minimale downtime. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken honderden microkanaaltjes in de huid. Waardoor het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd wordt en nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Je krijgt een gladdere, jongere en gezondere huid. Ook donkere kringen onder de ogen kunnen verminderen. Met 3-5 behandelingen kan je een toename van 400% meer collageen en elastine bereiken en een verdikking van de huid tot 140%! Het is een natuurlijke anti-aging therapie en geschikt voor alle huidtypen.

Thuisproducten

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de behandelingen die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf aan de slag gaat met de geadviseerde exfoliërende producten van Dermaceutic voor thuis (minimaal 2 tot 4 weken voor de eerste behandeling). Door het thuisgebruik van de exfoliërende producten, worden de dode huidcellen verwijderd en de huid verdunt. Waardoor de huid beter doorlaatbaar wordt en de microneedling/peeling/boosters beter in de diepere huidlagen terecht komt, waardoor het meest optimale resultaat sneller bereikt wordt en de behandeling effectiever is. Ook zal de huid na een behandeling sneller herstellen en blijven de resultaten van na de behandeling langer behouden, waardoor onderhoudsbehandelingen minder vaak nodig zijn.

Behandeling Medische SkinPen

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van een tal van huidproblemen. Het is een zeer effectief apparaat om de huid te verbeteren zonder risico’s en vervelende huidreacties. Medische microneedling met de SkinPen is uniek en één van de populairste en veiligste behandelingen op dit moment. Bij een Medische microneedling behandeling wordt er in de diepere huidlagen gewerkt (dermaal), waardoor deze behandeling dieper komt dan de I'm Pen behandeling (die epidermaal werkt). Ook mag er tijdens de SkinPen behandeling (t.o.v. de I'm Pen) geen actieve zuren worden ingesluisd in de huid.

Met de medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijkherstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen(type 3) en elastine wordt aangemaakt. De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naald diepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. De SkinPen behandeling is uitermate geschikt voor het behandelen van anti-aging en littekens in het gezicht.

Behandeling I'm Pen

T.o.v. de SkinPen behandeling, mag bij de I'm Pen behandeling (omdat deze epidermaal werkt) wel hoogwaardige skin boosters of medische peelings met actieve ingrediënten toegevoed worden, die hierdoor tot 200 maal meer in de huid penetreren. Samen bepalen we welke skin booster of medische peelings met actieve ingrediënten zoals amandelzuur, hyaluronzuur, Trichloorazijnzuur (TCA) het beste bij de individuele wensen past. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld, anti-aging, pigmentatie, huidversteviging, grove poriën, teint en littekens. De huidtherapeut zal tijdens een intakegesprek beide opties qua microneedling systemen met u bespreken en kijken welke behandeling het best bij huid past.

Welk effect kan je verwachten?

Het resultaat van microneedling is een verbeterde huidstructuur en je krijgt je frisse huidskleur weer terug. Je huid wordt steviger door een enorme collageen boost en de aanmaak van elastine vezels. Door de aanmaak van hyaluronzuur zal de huid beter gehydrateerd blijven waardoor fijne rimpels minder zichtbaar zullen zijn.

Gemiddeld zijn er tussen de 3 en 6 behandelingen nodig. Dit is erg afhankelijk van de hulpvraag en de huidconditie. Het interval is 4 tot 6 weken. De beste resultaten worden behaald wanneer de behandeling in kuurverband wordt uitgevoerd.

Belangrijk om te weten

Na de behandeling is het belangrijk om de huid wat rust te gunnen. Vermijd daarom de eerste periode de felle zon, exfoliërende producten en andere schoonheidsbehandelingen. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crèmes en foundation, die ervoor zorgen dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor acne(littekens) of pigmentvlekken in het gelaat door microneedling kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Over microneedling

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor een optimaal resultaat heb je 4 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.

Wanneer zie ik resultaat?

Na iedere behandeling zie je verbetering. Ongeveer 4 tot 6 weken na een microneedling-kuur is dit duidelijker zichtbaar. Het aanmaakproces van collageen en de uitwerking hiervan kan tot een jaar na de behandelingen doorwerken.

Welke indicaties zijn geschikt voor een microneedling behandeling?

- (Acné)littekens

- Fijne lijntjesPigmentvlekjes (bijvoorbeeld door zonneschade)

- Doffe huid/grauwe teint

- Grove huidstructuurStriae/striemen

- Vergrote poriën

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling, kan je huid er wat roder uitzien, warm zijn en prikkelend aanvoelen. Dit neemt doorgaans na enkele uren af.

Ik heb geen huidaandoening, kan ik alsnog een microneedling-behandeling inplannen?

Absoluut! Iedereen die aan een mooie huid wilt werken of een mooie huid wil behouden is van harte welkom. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Kan ik een vergoeding krijgen voor een microneedling-behandeling?

Een behandeling voor acne(littekens) of pigmentvlekken in het gelaat door microneedling kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan een doffe teint, grove poriën en fijne rimpeltjes of wil je de conditie van je huid verbeteren? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Exfoliatie

Zuiverend

2.Nachtcrème

Stimulerend

3.Dagcrème

Herstellend

Bekijk hier al onze producten