Coagulatietherapie

Bij Skin Project kunnen wij huidoneffenheden met coagulatietherapie (zapper) heel nauwkeurig aanstippen, waardoor de gezonde en omliggende huid niet beschadigd hoeft te worden en er geen littekens of bloedingen ontstaan.

Behandeling

Wanneer door de huidtherapeut is vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is om met coagulatie (zapper) te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet met alcohol. Vervolgens branden we met het coagulatieapparaat de plekjes weg. Het weefsel ‘verdampt’, wordt verschrompeld en er blijft een korstje over die na enkele dagen ervanaf valt.

Welk effect kan je verwachten?

De behandeling is heel effectief en de bultjes zijn in de meeste gevallen na één behandeling al verdwenen. Dit is uiteraard wel per persoon, per plekje en per huid verschillend. Het verwijderen van goedaardige huidbultjes met de zapper is geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren.

Als huidtherapeut zijn we opgeleid om plekjes en vlekjes te herkennen en te beoordelen. Twijfelen we over de goedaardigheid van de plekjes, dan verwijzen wij je altijd door naar je huisarts of dermatoloog voor verder onderzoek.

Belangrijk om te weten

Na de behandeling kan de huid rood zijn er ontstaat een korstje op de huid, die na 5 tot 7 dagen er vanzelf afvalt. De verhevenheid is hierna verdwenen. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation, die ervoor zorgen dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor huidoneffenheden in het gelaat kan eventueel onder camouflagetherapie vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Veelgestelde vragen over coagulatietherapie

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Wanneer door de huidtherapeut is vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet met alcohol. Vervolgens branden we met het coagulatieapparaat (de Zapper) het ouderdomswratje weg. Het weefsel ‘verdampt’ en er blijft een wondje over.

Ik heb een donkergetinte huid. Is deze behandeling ook geschikt?

Ja, onze behandelingen zijn ook heel geschikt om ouderdomswratjes of vlekjes bij een donkergetinte huid veilig te verwijderen.

Hoelang is de hersteltijd?
Is de behandeling pijnlijk?

Een coagulatiebehandeling met de zapper is wel kort gevoelig. Je kunt vooraf een verdovende crème aanbrengen. Deze crème kun je via de huisarts op recept verkrijgen.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Het herstel gaat vanzelf. Het is wel belangrijk de huid goed te verzorgen met een nabehandelingscrème en SPF 50. Daarnaast is het verstandig de huid niet te verweken, niet te krabben en niet over de huid te wrijven. Ook moet je gedurende minimaal 2 weken oppassen met direct zonlicht op je huid.

Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

Bekijk alle producten

Reviews van onze geweldige klanten

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je graag van verheven bultjes of ruwe plekjes op het gelaat of lichaam af? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.