Pigmentvlekken

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren te maken met pigmentvlekken. Pigment wordt ook wel gezien als de nieuwe rimpel, steeds meer mensen ervaren dit als huidveroudering. Pigmentvlekken zijn als het ware een opeenhoping van melanine (pigment) in de huid, te herkennen aan een onregelmatige teint en donkere verkleuringen van de huid. De meeste pigmentvlekken ontstaan daar waar de zon gemakkelijk bijkomt, zoals het gezicht, het decolleté, de handen, de schouders en ledematen. Sommige pigmentvlekken zijn al bij de geboorte aanwezig. Meestal nemen pigmentvlekken toe naarmate we ouder worden. Ook hormoonschommelingen of ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen.

Behandelingen

Bij Skin Project kunnen we pigmentvlekken makkelijk en veilig behandelen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij pigmentvlekken. Welke behandeling het beste werkt, hangt af van je huidtype en soort pigment. Een behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken kan middels IPL (Intenste Pulsed Light) of chemische peeling.

Door IPL-behandelingen zullen pigmentvlekken vervagen of zelfs helemaal verdwijnen en zal je hierdoor een egale en frisse uitstraling krijgen. Daarnaast zal het collageen in de huid worden gestimuleerd en zal dit leiden tot huidverstrakking. Bij een peeling zal de huidstructuur verfijnen, waarbij poriën zullen verkleinen, rimpeltjes en verkleuringen zullen verminderen. Hierdoor ontstaat er een frissere huidskleur en een gladde en egale huid.

IPL-behandeling

Een effectieve methode om oppervlakkig gelegen pigmentvlekken te verwijderen en de huid te egaliseren is Lichtflitstherapie, ook wel Intens Pulsed Light (IPL) genoemd. Bij Skin Project werken we met de Lumecca van het InMode systeem. De beste een meest veilige manier om pigmentvlekken te verwijderen. Door juiste lichtverspreiding en ingebouwde koelsysteem is de Lumecca geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gepigmenteerde huid. 

Elke puls geeft een lichtflits af met een spectrum aan golflengten. Dit speciale licht absorbeert de roodbruine kleur van de pigmentvlek in de huid. Een lichtflits voelt als een klein prikje in de huid, een korte warmtesensatie, die direct na de puls weer verdwijnt. Een bijkomend voordeel is dat door de warmte in de huid, de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. In het handstuk zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is.

De InMode is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt.

Chemische peeling

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Voor elke huid is er een geschikte peeling

De hoogstaande peelings van het merk Dermaceutic leiden tot een volledige oplossing voor de aanpak van verschillende huidproblemen waaronder pigmentvlekken. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen.

Combinatie behandelingen

Skin Project biedt tevens behandelingen aan die eventueel met elkaar gecombineerd kunnen worden bijv. een IPL behandeling i.c.m. met een chemische peeling. Deze behandelingen zijn ter verbetering van de structuur en de souplesse van de huid, door middel van activatie van celvernieuwing en collageen aanmaak in de huid. De werking en resultaten zijn veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

Welk effect kan je verwachten?

Het herstel van de huid na een IPL-behandeling of chemische peeling duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Gemiddeld zijn er 1 - 5 behandelingen nodig, met een interval 6 weken.

Belangrijk om te weten

De huid mag vooraf bij een IPL-behandeling niet te zon gebruind zijn. De huid kan na de behandeling licht zwellen en rood worden, ook kunnen er kleine korstjes ontstaan, maar dit is altijd van tijdelijke aard. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor pigmentvlekken in het gelaat kan eventueel vergoed worden onder camouflagetherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Maak vrijblijvend een afspraak

Ben je onzeker over de pigmentvlekken op het gelaat of lichaam? Zonde nergens voor nodig! Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Nachtcreme

Egaliseren

2.Serum

Voorkomen

3.SPF 50

Beschermen

Bekijk hier al onze producten

Uitverkocht

Over acnetherapie

vraag
vraag
vraag
vraag

test