Het peeling seizoen is weer van start!
News

Het peeling seizoen is weer van start!

Hetty Notebomer Oct 16, 2023

Peeling seizoen

Het is weer zover, het peeling seizoen gaat van start. Weet u wat dit betekent?

Nu de zomer officieel voorbij is en de zon een stuk minder krachtig, kan uw huid misschien wel een oppepper gebruiken. In de zomer maakt de huid een beschermingslaag aan tegen de uv-straling, waardoor de huid droger, gevoeliger of juist (door de verdikte hoornlaag) wat meer onzuiverheden kan hebben. Om de huid weer even goed op te frissen, kan een peeling een mooie uitkomst bieden. En toevallig is de herfst het perfecte seizoen om hiermee te starten. 

Het verschil tussen de zomer en winter peelings

In onze vorige blog vertelde wij u dat het ook mogelijk is om in de zomer al aan de huid te werken, met name met mildere peelings waarbij de huid sneller hersteld en verveld. Doordat er in de herfst en winter een stuk minder UV-straling is, kunnen diepere peelings worden uitgevoerd. Deze peelings bevatten hogere percentages actieve ingrediënten en dringen door in de diepere huidlagen, zoals de TCA peelings. We love it! :)

De celvernieuwende eigenschappen van een peeling

Peelings op basis van TCA zuren wordt toegepast voor zowel medische als cosmetische indicaties. Het is de peeling die het diepst door kan dringen in de huid. Het bereikt de middelste huidlaag en zelfs richting de onderste huidlaag. De huid hersteld uit zichzelf, wat zich kenmerkt in vervelling. Hierbij wordt de nieuwe huidlaag gestimuleerd wat sneller naar de oppervlakte komt. Pigmentvlekken worden opgelicht, fijne lijntjes en rimpels worden opgevuld en (acne) littekens worden sterk verminderd. Dit resulteert in een gladde en egale huid.

Zijn diepere peelings bij iedereen geschikt?

Een TCA peeling blijft op de huid zitten nadat het is aangebracht, omdat hij zuur uit zichzelf neutraliseert. Na de behandeling voelt de huid gevoelig aan, het is rood en kan warm aanvoelen. Dit houdt gedurende de dag aan. Vanaf de tweede á derde dag gaat de huid schilfering vertonen. Dit is goed, het betekent namelijk dat de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Het herstel zal in totaal ongeveer 7-10 dagen aanhouden, maar kan verschillen per persoon.

De peelings kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer de huid goed is voorbereidt. Dit houdt in dat er thuis minimaal twee tot drie weken met actieve ingrediënten aan de slag moet worden gegaan. Onder andere met de exfoliant Foamer 15 (15% glycolzuur), de nactcrème Light Ceutic of Turn en/of combinatie met retinol (0.5 / 1.0 vitamine a zuur) van Dermaceutic. Deze producten zorgen ervoor dat de huid went aan actieve ingrediënten, waardoor we veiliger, dieper en effectiever kunnen werken. De huid reageert minder heftig op de peelings en het hersteld sneller. Daarbij bent u thuis de huid al aan het exfoliëren waardoor de doorlaatbaarheid van de huid verbeterd waardoor er veel sneller resultaat wordt behaald. 

De TCA peelings (12%, 15%, 18%) zijn geschikt voor alle huidtypes. Bent u benieuwd naar deze behandeling? Wij bieden een gratis en vrijblijvende intake aan om uw huid te beoordelen en een behandelplan op te stellen.