Top 5 veelgestelde vragen over laserontharing in de zomer
News

Top 5 veelgestelde vragen over laserontharing in de zomer

Hetty Notebomer Jul 01, 2022

In de zomer komen de blote armen en benen  weer tevoorschijn en kunnen we de zwemkleding weer uit de kast halen! Waarschijnlijk ben je ook weer druk in de weer geweest met het scheermes, harsen, epilady of ontharingcrème? Om voor altijd van ongewenste haargroei af te zijn is laserontharen een geweldige oplossing. Maar kan laserontharing in de zomer eigenlijk wel? We geven in dit blog kort en bondig antwoord op veelgestelde vragen die wij krijgen over laserontharen voor de zomer.

Vraag 1: Kan laserontharing in de zomer?

Tijdens de laserontharingsbehandelingen moet je extra voorzichtig zijn als het gaat om zelfbruinen of zonnebaden (of het nu gaat om blootstelling aan de zon of zonnebanken). Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de donkere pigmentatie van het haar. Omdat zonnebaden de huid donkerder maakt, maakt dit het voor de laser moeilijker om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het pigment in het haar. 

Hier volgens enkele eenvoudige regels, waar rekening mee gehouden moet worden bij laserontharen. 

  • Zon verstandig, breng iedere 2 uur en direct na het zwemmen SPF50 aan om te voorkomen dat het gebied verbrandt
  • Vertel de huidtherapeut altijd wanneer je een vakantie hebt geboekt, of wanneer je terugkomt en een kleurtje door de zon hebt
  • Wacht 2 weken na blootstelling aan de zon tot de volgende behandeling

Vraag 2: Kan laserontharing dan nog voor mijn zomervakantie?

Daar is goed rekening mee te houden. Je kunt tot twee weken vóórdat je op zomervakantie gaat nog gelaserd worden. Een voordeel is dat de haartjes dan precies uitvallen aan het begin van je vakantie, dus heb je er weinig  omkijken naar! Ongeveer een maand na je vakantie mag je weer behandeld worden, tenzij je dus toch te bruin geworden bent in het te behandelen gebied. Is het toch niet helemaal gelukt om het gebied uit de zon te houden? Dan wachten we uit voorzorg liever iets langer tot je bruine kleurtje weer vervaagd is. Hoewel een kuur van elke 6 tot 8 weken het meest effectief is, heeft een langere tussenpoze van bijvoorbeeld 10 tot 12 weken weinig invloed op de effectiviteit en het eindresultaat.

Vraag 3: Mag ik wel scheren als ik aan laserontharing ben begonnen?

Ja, dat mag! Omdat de haartjes na de behandeling uitvallen is scheren misschien niet eens nodig. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Harsen, epileren en de touwtjesmethode mogen echter niet meer als je eenmaal aan laserontharing bent begonnen. Deze methoden verwijderen namelijk ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.

Vraag 4: Hoe vaak moet ik terug komen voor laserontharing?

Biologisch gezien is er elke keer dat je Skin Project bezoekt circa 15% van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld zes behandelingen nodig.

Vraag 5: Heb ik plezier van één of twee laserbehandelingen voor de zomer?

Elke behandeling dunt de beharing aanzienlijk uit en vermindert irritatie en ingegroeide haren. Daarom heeft het absoluut zin om één of twee keer te laten laserontharen voor je zomervakantie. De haartjes in de oksels, op de benen, rug en bikinilijn voelen hierdoor een stuk minder stoppelig aan. De haren die nog aan de beurt komen groeien langzaam en dun terug.

Conclusie

Is het niet persé nodig om bruin te worden bij de bikinilijn, oksels, rug, benen, borst, armen of buik (of ander gewenst gebied)? Dan kom je goed in aanmerking voor laserontharen in de zomerperiode! We adviseren om het huidgebied op zonnige dagen om de twee uur in te smeren met zonnebrandcrème SPF30 of af te dekken met kleding of een handdoek. Mensen die nauwelijks zonnen, niet op vakantie gaan, of veel binnen werken, zijn sowieso goede kandidaten.

Gratis intakegesprek laserontharen

De huidtherapeuten van Skin Project laseren met de gouden standaard onder de ontharingslasers: de Diolaze 810 (diode-laser) en 1064 (Nd-Yag laser) van het Inmode Systeem en zijn er in getraind om de behandelingen zo effectief mogelijk uit te voeren, door onder andere precisie, juiste instellingen en uitgebreide voorlichting. Vooraf aan de eerste behandeling nemen we een intakegesprek af, waarin je uitgebreid voorgelicht wordt en we bekijken wat voor jou persoonlijk een handige planning is. Ook wordt er een prijsindicatie gegeven van het gebied, naar de grootte van het te behandelen oppervlakte. Plan direct online een intakegesprek in of neem gerust contact met ons op!