Wat houdt huidverbetering in?
News

Wat houdt huidverbetering in?

Hetty Notebomer Jul 17, 2023

Tegenwoordig zijn er veel huidbehandelingen en producten op de markt. Hierdoor kan het soms lastig zijn om te achterhalen wat nou daadwerkelijke effectieve behandelingen zijn voor de huid. In deze informatieve blog vertellen wij u wat huidverbetering betekent en wat u kan verwachten. Daarnaast komen belangrijke punten aan bod waar u op moet letten bij het kiezen van een behandeling. Na deze blog weet u wat het doel is van huidverbetering en kunt u gerichter zoeken naar een passende behandeling voor uw huid.

Om te beginnen is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen huidverzorging en huidverbetering. Eigenlijk zeggen de woorden het al een beetje. Verschillende huidverzorgingsproducten kunt u onder andere vinden in een drogisterij of bij de apotheek, denk hierbij aan Eucerin, La Roche Posay, Vichy, Lancôme en Garnier. In deze producten zitten ingrediënten in een laag geconcentreerde dosis. De substanties van deze producten blijven voornamelijk op de bovenste huidlaag liggen, ook wel de epidermis genoemd. Dit zorgt voor een verzorgend effect waarbij de huid een mooie, tijdelijke glans krijgt.

Naast de huidverzorgende producten, zijn er ook huidverzorgende behandelingen, ook wel gezichtsbehandelingen genoemd. Dit kunt u bij een schoonheidsspecialiste ondergaan. Tijdens deze behandeling vindt meestal een reiniging plaats, worden eventuele onzuiverheden verwijderd, krijgt u een massage en een verzorgend masker. Dit zijn fijne behandelingen om de huid te onderhouden, maar zal weinig verschil met zich meebrengen indien u bijvoorbeeld als doel heeft om de huid te versteviging of voor het verwijderen van pigmentvlekjes.

Huidverbetering daarentegen gaat verder dan alleen huidverzorging. Huid verbeterende producten hebben hogere percentages actieve ingrediënten, net zoals het merk Dermaceutic Laboratoire. De actieve ingrediënten hebben kleinere moleculen en dringen door tot in de middelste laag van de huid, ook wel de lederhuid genoemd. In de lederhuid zitten de huidstructuren en cellen om te werken op huidverbetering niveau, zoals de talgklieren, fibroblasten en haarzakjes. Bij het gebruik van producten met hogere actieve werkstoffen wordt acne vermindert, pigmentvlekken en vaatjes verdwijnen, fijne lijntjes en rimpels worden verfijnd en de algehele huidstructuur verbeterd.

Wanneer u deze producten wilt gebruiken, kunt u dit het beste doen op advies van uw huidtherapeut. Een huidtherapeut heeft een vierjarige HBO studie gevold en weet alles over de huid en stemmen daarbij de producten af op uw huidconditie, iedere huid is namelijk anders. Hierdoor ontstaan er geen vervelende huidreacties zoals irritatie, jeuk of droogte. Huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van huid, haar en nagels op zowel de zieke als gezonde huid en op cosmetisch en medisch gebied. Denk hierbij aan acne, pigmentatie problemen, littekens, striae, fijne lijntjes en rimpels, ongewenste haargroei en schimmelnagels.

Als laatste is het belangrijk dat de behandelingen wetenschappelijk zijn onderbouwd. Dit betekent dat er veel onderzoek is gedaan naar de behandelingen waardoor het zijn effectiviteit heeft bewezen. Dit zorgt er ook voor dat er veilig in de diepere huidlagen kan worden gewerkt. Producten en apparatuur bevatten daarnaast een CE-keuring en FDA-keuring. Dit betekent dat producten en diensten voldoen aan de Europese samenhangende richtlijnen.

 Hopelijk hebben wij u voldoende geïnformeerd met betrekking tot huidverbetering. Mocht u vragen hebben of nog steeds zoekende zijn wat passend is bij uw huid, kunt u bij Skin Project en onze HBO geschoolde huidtherapeuten een vrijblijvend en gratis consult inplannen Tijdens dit intakegesprek inspecteren wij uw huid en de diepere lagen onder de huid middels een scan d.m.v. de Observ580X. Hierbij worden uw behoeftes en verwachtingen besproken en stellen wij gezamenlijk een behandelplan op.