Peeling in de zomer, mag dit eigenlijk wel?
News

Peeling in de zomer, mag dit eigenlijk wel?

Hetty Notebomer Aug 21, 2023

Wij horen, als afgestudeerde HBO huidtherapeut vaak in de kliniek dat klanten het eng vinden om in de zomer een peeling te ondergaan. Zij horen in hun omgeving namelijk dat dit helemaal niet kan. Bij Skin Project hebben wij 12 tot 15 verschillende peelings, die op maat worden afgestemd en dus ook in de zomermaanden. Chemische peelings worden tenslotte ook toegepast in andere warmere landen zoals Italië en Spanje. In deze blog gaan wij hier wat dieper op in, zodat u ook in de zomer aan uw huid kan werken. 

Werking chemische peeling

Om even bij het begin te beginnen, een chemische peeling is een vloeistof met actieve ingrediënten die kunnen verschillen per indicatie. De vloeistof wordt aangebracht op een schone huid. De duur, intensiteit en huidreactie verschilt per peeling en huidindicatie. De chemische peeling heeft als hoofddoel om gecontroleerd schade te maken aan de epidermis en dermis, oftewel de bovenste en middelste huidlaag. Dit resulteert in een verbeterde en vernieuwde huidstructuur. Vroeger stonden peelings bekend om de vervellende werking. De meeste denken dat dit noodzakelijk is om effectief te werken, maar wist je dat er tegenwoordig ook peelings bestaan waarbij je niet hoeft te vervellen en dat het toch effectief werkt? Deze mogen in de zomer, mits de nazorgadviezen goed worden nageleefd. 

Waarom een peeling in de zomer?

Naast de chemische peeling van het merk Dermaceutic werken wij bij Skin Project ook met de chemische peelings van Theraderm. Deze peelings zijn toepasbaar op alle huidtypen en mogen heel het jaar door worden uitgevoerd. De peelings zijn gericht op de acne en pigment gevoelige huiden, zoals melasma maar ook op huidverslapping. In de zomermaanden krijgt uw huid veel te verduren. Denk hierbij aan een huid die gaat verdikken als beschermingslaag tegen de zon, de vele lagen SPF (zonnebescherming) die gesmeerd wordt wat de huid kan verstoppen en eventuele pigmentschade. Doordat de peelings van Theraderm hoge percentages aan antioxidanten bevatten, beschermt dit de huid in de zomer tegen vrije radicalen. Denk hierbij aan uitlaatgassen, rook en uv-straling. Hierdoor kunt u eventuele hyperpigmentatie wat gestimuleerd wordt door uv-straling, onderdrukken en egaliseren en wordt zonschade beperkt. 

Daarnaast bent u de huid al aan het voorbereiden om na de zomer over te gaan naar eventuele diepere peelings. Meerdere redenen dus om in de zomer al lekker te gaan starten met een 'Skin Project'. 

Mocht u twijfelen of een chemische peeling wel geschikt is voor uw huid? U kunt altijd via de website een gratis en vrijblijvend consult inplannen. Hierin bespreken wij uw wensen en stellen wij een persoonlijk behandelplan voor u op.