Wie voert de behandeling bij Skin Project uit?

Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen, werkt Skin Project uitsluitend met afgestudeerde huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten hebben een vierjarige HBO-opleiding gevold zodat ze de behandelingen professioneel kunnen uitvoeren. Onze huidtherapeuten zijn allen lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). De beroepsvereniging speelt een faciliterende en bewakende rol door kwaliteitsinstrumenten te ontwikkelen en beschikbaar te stellen. Ook staan onze huidtherapeuten geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Het doel van dit register is het herkenbaar blijven als paramedicus, het stimuleren van kwaliteitsbevordering en het zichtbaar maken van specifieke deskundigheid naar buiten toe. Voor registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici gelden criteria ten aanzien van werkervaring en deskundigheidsbevordering.

Annuleren van de afspraak

We verzoeken u alleen bij uiterste noodzaak een afspraak af te zeggen. Indien het u niet lukt om een afspraak na te komen, vragen wij om dit zo snel mogelijk telefonisch danwel per email aan de praktijk door te geven. In dat geval kan de gereserveerde tijd soms nog gebruikt worden om iemand anders te helpen. Wanneer u niet op de afspraak verschijnt, of minder dan 24 uur voor aanvang telefonisch afmeldt, zijn we genoodzaakt de kosten van de behandeling in rekening te brengen.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij een aanvullende verzekering voor acnébehandeling voor het gezicht, camouflagetherapie voor het gezicht en de hals en ontharen (laserontharing) van het gezicht, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekeraar over de rechten op vergoeding en de daarbij horende polisvoorwaarden.
Wanneer je het transgender traject doorloopt worden ontharingsbehandeling meestal vanuit Skin Project heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract.

Heb ik een verwijsbrief nodig van de huisarts/dermatoloog?

Bij Skin Project heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts, dermatoloog of medisch specialist. Als huidtherapeut zijn wij ‘direct toegankelijk’.

Wordt het hele bedrag van de behandeling vergoed?

Bij veel zorgverzekeraars krijg je eenmalig een hoge vergoeding. Je zal dan elk jaar moeten overstappen om er zeker van te zijn dat je verzekerd het hele behandeltraject kan doorlopen, zonder je zorgen te maken of het nog wel vergoed wordt.

Moet ik mijn behandeling zelf betalen of gaat dit rechtsreeks via de zorgverzekering?

Na de behandeling reken je deze zelf af. Je kunt bij ons pinnen of contant betalen. Hierna ontvang je direct per mail een factuur van ons die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je recht hebt op een vergoeding, betaalt je zorgverzekeraar dit aan jou uit.

Gaat de behandeling ten koste van het eigen risico?

Nee, behandelingen als acne therapie, definitief ontharen en camouflagetherapie worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed en gaan niet ten koste van het eigen risico.

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Al onze medewerkers gaan vertrouwelijk met patiëntengegevens om. Het patiëntendossier is veilig opgeslagen in een automatiseringssysteem voor de huidtherapeutische praktijk. De gegevens in deze beveiligde praktijksoftware kunnen niet verloren gaan of in onbevoegde handen terechtkomen. De gegevens kunnen wel gebruikt worden voor statistiek, kwaliteitsverbetering en ondersteuning van de bedrijfsvoering.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn gevestigd op de Albert Cuypstraat 233-H, 1073 BG Amsterdam.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Het is bij ons mogelijk om te pinnen met een betaalpas, creditcard of
contant af te rekenen.

Kan ik de behandeling in termijnen betalen?

Dit is helaas niet mogelijk

Is de kliniek makkelijk bereikbaar?

Onze kliniek is gevestigd aan de Albert Cuypstraat in het centrum van Amsterdam, in stadsdeel Zuid, deelgebied De Pijp en ligt nabij Restaurant Escobar, Restaurant De Japanner en de Albert Heijn. U kunt (betaald) parkeren bij de Stadhouderskade, daarna loop je door de Albert Heijn supermarkt en kom je uit op de Albert Cuypstraat. Ook kunt u parkeren in de parkeergarage: Apcoa Parking Heinekenplein, eerste van de Helstraat 6, 1072 NV Amsterdam, hierna is het nog 5 min. lopen. U kunt ook met het openbaar vervoer komen. Reis met tram 4 en stap uit bij de halte Stadhouderskade, hierna (als u door de Albert Heijn supermarkt loopt) is het nog 3 min lopen. Reis met metro (Noord-Zuidlijn) en stap uit bij halte: De Pijp, hierna is het nog ongeveer 5 min. lopen.

Zijn kinderen toegestaan in de kliniek?

Helaas is het niet mogelijk om uw kinderen mee te nemen naar de behandeling. Wij verzoeken u hier dan ook rekening mee te houden.

Is het mogelijk om iemand mee te nemen naar mijn afspraak?

U mag max. 1 persoon meenemen naar uw afspraak.

Op welke manier kunt u het beste een afspraak maken?

Dit kan het makkelijkst online, via de afspraken knop in de menubalk.