Pigmentvlekken

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren te maken met pigmentvlekken. Pigment wordt ook wel gezien als de nieuwe rimpel, steeds meer mensen ervaren dit als huidveroudering. Pigmentvlekken zijn als het ware een opeenhoping van melanine (pigment) in de huid, te herkennen aan een onregelmatige teint en donkere verkleuringen van de huid. De meeste pigmentvlekken ontstaan daar waar de zon gemakkelijk bijkomt, zoals het gezicht, het decolleté, de handen, de schouders en ledematen. Sommige pigmentvlekken zijn al bij de geboorte aanwezig. Meestal nemen pigmentvlekken toe naarmate we ouder worden. Ook hormoonschommelingen of ontstekingen en wondjes hebben invloed op de pigmentcellen. Met een huidtherapeutische pigmentbehandeling kunnen wij je van pigmentvlekken verlossen!

Behandelingen

Bij Skin Project kunnen we pigmentvlekken makkelijk en veilig behandelen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij pigmentvlekken. Welke behandeling het beste werkt, hangt af van je huidtype en soort pigment. Een behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken kan middels IPL (Intenste Pulsed Light), chemische peelings of microneedling.

Door IPL-behandelingen zullen pigmentvlekken vervagen of zelfs helemaal verdwijnen en zal je hierdoor een egale en frisse uitstraling krijgen. Daarnaast zal het collageen in de huid worden gestimuleerd en zal dit leiden tot huidverstrakking. Bij een peelings en microneedling zal de huidstructuur verfijnen, waarbij poriën zullen verkleinen, rimpeltjes en verkleuringen zullen verminderen. Hierdoor ontstaat er een frissere huidskleur en een gladde en egale huid.

IPL-behandeling

Een effectieve methode om oppervlakkig gelegen pigmentvlekken te verwijderen en de huid te egaliseren is Lichtflitstherapie, ook wel Intens Pulsed Light (IPL) genoemd. Bij Skin Project werken we met de Lumecca van het InMode systeem. De beste een meest veilige manier om pigmentvlekken te verwijderen. Door juiste lichtverspreiding en ingebouwde koelsysteem is de Lumecca geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de gepigmenteerde huid. 

Elke puls geeft een lichtflits af met een spectrum aan golflengten. Dit speciale licht absorbeert de roodbruine kleur van de pigmentvlek in de huid. Een lichtflits voelt als een klein prikje in de huid, een korte warmtesensatie, die direct na de puls weer verdwijnt. Een bijkomend voordeel is dat door de warmte in de huid, de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. In het handstuk zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is.

De InMode is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt.

Chemische peeling

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Tranexaminezuur, Amandelzuur, Vitamine C zuur, Kojinezuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Voor elke huid is er een geschikte peeling

De hoogstaande peelings van het merk Dermaceutic leiden tot een volledige oplossing voor de aanpak van verschillende huidproblemen waaronder pigmentvlekken. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen.

Microneedling

Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek met een minimale downtime. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken honderden microkanaaltjes in de huid. Waardoor het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd wordt en nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Je krijgt een gladdere en egalere huid. Ook donkere kringen onder de ogen kunnen verminderen. Tijdens de behandeling voegen wij op de huid hoogwaardige skin boosters of medische peelings met actieve ingrediënten toe, die hierdoor tot 200 maal meer in de huid penetreren. Samen bepalen we welke skin booster of medische peelings met actieve ingrediënten, zoals amandelzuur, tranexaminezuur, kojinezuur, vitamine C zuur of Trichloorazijnzuur (TCA) voor het stabiliseren en verminderen van het pigment het beste bij de huid en pigmentproblematiek past.

Combinatie behandelingen

Voor een optimaal resultaat combineren we vaak meerdere huidverbeterende technieken in een behandeling. Bijv. een IPL behandeling i.c.m. met een chemische peeling. Deze behandelingen zijn ter verbetering van de pigmentatie. De werking en resultaten zijn veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

Welk effect kan je verwachten?

Het herstel van de huid na een IPL-behandeling duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Gemiddeld zijn er 1 -3 behandelingen nodig, met een interval 6 weken. Het herstel van een chemische peeling of microneedling behandeling is ongeveer 3 tot 5 dagen. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig, met een interval van 3 tot 6 weken.

Hoe je na de behandeling met zonlicht omgaat, bepaalt het behoud van de behandelresultaten. Daarom geven we aan onze cliënten altijd mee: daglicht is zonlicht, de beste pigmentonderdrukker is dagelijks tenminste een crème met SPF 50 smeren! Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat je het behaalde resultaat behoudt en blijf dagelijks het hele jaar door je huid beschermen. Eerlijke en transparante informatie geven vinden we bij Skin Project ontzettend belangrijk.

Belangrijk om te weten

De huid mag vooraf bij een IPL-behandeling niet te zon gebruind zijn. De huid kan na de behandeling licht zwellen en rood worden, ook kunnen er kleine korstjes ontstaan, maar dit is altijd van tijdelijke aard. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor pigmentvlekken in het gelaat kan eventueel vergoed worden onder camouflagetherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Over pigmentvlekken

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor pigmentvlekken ontstaan. Denk aan langdurige blootstelling aan zonlicht, de zonnebank en te weinig zonbescherming. Ook door wondjes aan de huid, bepaalde medicatie, hormonale veranderingen of zwangerschap kunnen pigmentvlekken ontstaan. In dit laatste geval spreken we van een zwangerschapsmasker ofwel melasma.

Wat is het verschil tussen pigmentvlekken en melasma?
Melasma is een chronische huidaandoening waarbij de huid door hormonen een blijvende gevoeligheid heeft om te veel pigment aan te maken. Gelukkig zijn er steeds meer behandelopties om deze hardnekkige huidaandoening te behandelen. Waar pigmentvlekken relatief makkelijk te behandelen zijn, is melasma meer een uitdaging.
Is een laser onveilig voor je gezondheid?

De lasers waarmee wij bij Skin Project werken hebben een medische CE-keuring en zijn FDA goedgekeurd. De lasers voldoen daarmee aan strenge eisen op het gebied van veiligheid. Daarnaast word je behandeld door een ervaren BIG-geregistreerde huidtherapeut. Met de juiste apparatuur en kennis ben je in veilige handen. Helaas zien we dit bij andere huidklinieken of salons regelmatig misgaan. Wees kritisch met welke apparatuur en door welke behandelaar je laat behandelen, want je hebt maar één huid!

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Nee, over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk, maar huidtherapeutische behandelingen worden soms wel als gevoelig ervaren.

Worden pigmentbehandelingen vergoed?
Er zijn enkele zorgverzekeraars die ook de pigment- en laserbehandelingen vergoeden. Deze laserbehandelingen worden ingezet om pigmentvlekken in het gezicht te verminderen of te verwijderen.
Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

Maak vrijblijvend een afspraak

Ben je onzeker over de pigmentvlekken op het gelaat of lichaam? Zonde nergens voor nodig! Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Nachtcreme

Egaliseren

2.Serum

Voorkomen

3.SPF 50

Beschermen

Bekijk hier al onze producten

Uitverkocht