Striae

Striae zijn paarsrode parallel lopende strepen in de huid, die ontstaan nadat de huid plaatselijk, in korte tijd, te veel is uitgerekt. Bijv. tijdens een groeispurt in de puberteit, bij overgewicht of tijdens een zwangerschap. Striae wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. Gelukkig is er een manier om striae minder zichtbaar te maken.

Fractionele laserbehandeling

Voor de behandeling van striae werken we bij Skin Project met de vernieuwde, revolutionaire Fractora techniek op de Inmode Laser. Met fractionele lasertherapie kunnen we zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel herstellen, waardoor je huid op lange termijn geleidelijk sterker, gladder en elastischer wordt.

De Fractora techniek is een methode dat gebruik maakt van radiofrequentie in combinatie met naaldjes. De naaldjes maken minuscule gefractioneerde gaatjes in de huid, waardoor in de diepere huidlagen de aanmaak van collageen en elastinevezels optimaal gestimuleerd wordt. In combinatie met de radiofrequentie wordt het effect hiervan verveelvoudigd. 

De Fractora is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt.

Microneedling met de SkinPen

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van striae. Met de medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijkherstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen(type 3) en elastine wordt aangemaakt. De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naald diepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needlingsysteem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Welk effect kan je verwachten?

Met 3-6 behandelingen kan je een toename van 400% meer collageen en elastine bereiken en een verdikking van de huid tot 140%! Er ontstaat een nieuwe huidlaag die gladder, sterker en elastischer is dan voorheen. De kleur als de structuur en de diepte van de striae zal aanzienlijk verbeterd worden.  De behandeling is mogelijke op elke huidtype. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.

Belangrijk om te weten

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling
heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk niet hieraan te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Wij raden aan om na de behandeling de zon en exfoliërende producten te vermijden en de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.  

Over striae

Zijn de behandelingen pijnlijk?

De striae behandelingen zijn over het algemeen wel gevoelig. De meeste mensen vinden het goed te doen, zeker voor het resultaat die de behandelingen oplevert.

Worden striae behandelingen vergoed?
Nee, helaas worden deze behandelingen niet vergoed op het lichaam.
Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?
Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen.
Mag ik in de zon na de behandeling?

Voor een optimaal resultaat en om ongewenste huidreacties te voorkomen adviseren wij: de huid voor en na de behandeling ten minste 2 weken niet bloot te stellen aan direct zonlicht en in te smeren met een SPF50. Dit om pigmentverstoringen in de huid te voorkomen.

Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan de striae en zou je graag weer een gladde, egale huid willen hebben? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Serum

Stimulerend

2.Dagcreme

Herstellend + kalmerend

3.Foundation

Ademend + egaliserend

Bekijk hier al onze producten