Acne

Acné is één van de meest bekende huidklachten. Mee-eters en puistjes zijn de belangrijkste verschijnselen van acné. Als je last van acne hebt, heb je vaak al van alles geprobeerd om de acne, ontstekingen en puistjes tegen te gaan. Niets helpt voldoende. Dat is natuurlijk jammer. Zeker omdat acne wel te behandelen is als je individueel gaat kijken waar de triggers van acne liggen. Dit in combinatie met voldoende medische kennis en de meest optimale technieken kunnen wij goede resultaten behalen.

Hoewel hormonale veranderingen in de pubertijd een belangrijke trigger vormen, kan acne op elk moment tot uiting komen. Juist op latere leeftijd krijgen veel mensen te maken met acne in het gezicht of op het lichaam. Het is een huidaandoening die veel invloed kan hebben op je leven en zelfbeeld. Een mooie huid geeft zelfvertrouwen. Wil jij acne de baas zijn?

Behandelingen

Onze acnébehandelingen hebben als doel de vorming van mee-eters en puistjes onder controle te krijgen en de door acné ontstane huidschade zoals een grove huidstructuur, vlekjes, roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen. Onze huidtherapeuten behandelen niet alleen de symptomen, maar zoeken ook naar een oplossing om nieuwe onzuiverheden te voorkomen. Zorgvuldige naleving van persoonlijk advies ten aanzien van de dagelijkse verzorging van jou huid en zo nodig aanpassingen in je levensstijl zijn belangrijke onderdelen in de strijd tegen acné. De behandeling die ingezet wordt tegen acne is het uitreinigen van de onzuiverheden, in combinatie met een professionele medische peeling van Dermaceutic en een IPL of Hydrafacial behandeling. Er wordt altijd een persoonlijk behandelplan opgesteld. Indien nodig kunnen de acné behandelingen gecombineerd worden met een aanvullende medicatie via de huisarts of dermatoloog.

Thuisproducten

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de medische peelings van Dermaceutic die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf aan de slag gaat met de geadviseerde exfoliërende producten van Dermaceutic voor thuis (minimaal 2 tot 4 weken voor de eerste behandeling). Door het thuisgebruik van de exfoliërende producten, worden de dode huidcellen verwijderd en de huid verdunt. Waardoor de huid beter doorlaatbaar wordt en de peeling beter in de diepere huidlagen terecht komt, waardoor het meest optimale resultaat sneller bereikt wordt en de behandeling effectiever is. Ook zal de huid na een behandeling sneller herstellen en blijven de resultaten van na de behandeling langer behouden, waardoor onderhoudsbehandelingen minder vaak nodig zijn. Wij geloven dat je acne voor 60% zelf onder controle kunt krijgen, zodra je jouw persoonlijke triggers kent in combinatie met de juiste thuisproducten. De huidtherapeutische behandelingen zijn de overige 40%, die jou een flinke duw geven in de richting van een mooie huid.

Chemische peelings

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Deze ingrediënten zorgen voor een diepe reiniging van de poriën en pakken de acne bacterie (p.acnes) aan en remmen de talgproductie. Ook wordt door de actieve bestanddelen in een peeling de celvernieuwing van de huid gestimuleerd en versnelt, waardoor nieuwe verstoppingen, onzuiverheden en ontstekingen voorkomen worden. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen. Voor elke huid is er een geschikte peeling.

IPL-behandeling

Met onze IPL-behandeling (Intensed Pulsed Light) van het InMode systeem, pakken we acné van binnenuit aan en vanaf de bron: de talgklieren. Tijdens de IPL-behandeling vernietigt het licht de bacteriën die acné veroorzaken. Ook krimpen de ontstoken talgklieren door deze behandeling, waardoor de overproductie van talg vermindert. Dit maakt de IPL-behandeling een zeer effectieve behandeling voor de aanpak van ontstekingen en roodheden. De behandeling is geschikt voor het gezicht, maar ook bij puistjes op de rug en borst.

De Inmode is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de apparatuur bewaakt.

Hydrafacial

Hydrafacial biedt een drie stappen behandeling waarbij de huid heel krachtig gereinigd en geëxfolieerd wordt, terwijl ze wordt verzadigd met antioxidanten en hydratatie. Wanneer de huid grondig gereinigd wordt tot diep in de poriën en dan verzadigd wordt met antioxidanten, zal de huid door minder oxidatieve stress ook minder talg aanmaken ter bescherming. Ook zullen de antioxidanten de ontstekingen in de huid verminderen wat resulteert in mindere roodheid. LED lichttherapie wordt gebruikt voor het remmen van de talgproductie en doodt de bacteriën die acné veroorzaken.

Combinatie behandeling

Voor een optimaal resultaat combineren we vaak meerdere huidverbeterende technieken in een behandeling. Bijv. een IPL behandeling i.c.m. checmische peeling. Deze behandelingen zijn ter verbetering van de roodheid, structuur en de souplesse van de huid, door middel van activatie van celvernieuwing en collageen aanmaak in de huid. De werking en resultaten zijn veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

Welk effect kan je verwachten?

Je zal merken dat dankzij de behandelingen en het gebruik van de juiste huidproducten de acne verminderd zal worden. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de acne in het de huid te stabiliseren. Afhankelijk van je huidconditie beginnen we meestal met 3 tot 5 acnebehandelingen. Een behandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten. Na elke behandeling evalueren we hoe het gaat en of we het behandelplan eventueel kunnen bijstellen. Eventueel passen we je plan aan je huidwens aan. De basis is altijd eerst het stabiliseren van de actieve acne om daarna over te gaan op de behandeling van restplekjes en eventuele acnelittekens.

Na het actieve behandeltraject kijken we hoe je jouw huid het beste kunt onderhouden. Zowel met een thuisbehandeling als met (eventuele) huidtherapeutische behandelingen op onderhoudsbasis.

Belangrijk om te weten

Het kan voorkomen dat de acne na de behandeling eerst iets verergert, voordat het beter wordt. Na de behandeling kan de huid er rood uitzien. Ook kan de huid lichtjes gaan schilferen of vervellen. Het is van belang niet aan de huid te krabben. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crèmes en foundation, die ervoor zorgen dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.In eerste instantie zullen we de behandelingen plannen om de 3 weken zodat de acne geen kans krijgt om te verergeren. Wanneer de acne zich stabiliseert kunnen we de periode tussen de behandelingen verlengen.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor acne in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Over acnetherapie

Wordt een acne behandeling vergoed?

Ja, acne is een medische indicatie waarbij een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk is. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Zijn de behandelingen pijnlijk?
Over het algemeen zijn de behandelingen niet pijnlijk. De diepere behandelingen voor de acnelittekens kunnen als gevoelig worden ervaren.
Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling zorgen we voor een zonbescherming met eventueel een camouflerend kleurtje, waardoor je gewoon door kunt gaan met je dagelijkse activiteiten. De huid kan de eerste week na de behandeling wel iets droger zijn.

Kunnen jullie ook mijn acné-littekens behandelen?

Ja zeker, zodra je acne onder controle is kunnen we ons gaan richten op de restlittekentjes. We hebben diverse bewezen behandeltechnieken in huis om jou acnelittekens te verzachten en minder te laten opvallen, hierdoor word je blijer wanneer je in de spiegel kijkt. Dit straal je ook uit.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Nee, als huidtherapeuten zijn wij direct toegankelijk aan aangesloten bij alle zorgverzekeraars in Nederland.
Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan je onzuivere huid en heeft dit effect op hoe jij over je eigen huid denkt en hoe je je voelt? Wil je een mooie huid zonder ontstekingen en vervelende littekens? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste acnetherapie voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1. Exfoliatie

Zuiverend

2.Nachtcreme

Stimulerend

3.Dagcreme

Herstellend

Bekijk hier al onze producten