Roodheid

Roodheid in het gezicht is een normaal verschijnsel bij inspanning of door emoties. De huid kleurt rood door warmte en een verhoogde doorbloeding door verwijding van bloedvaten. Als roodheid continu aanwezig is en steeds opvallender wordt, kan roodheid in het gezicht ook als storend worden ervaren. Roodheid in de huid is een teken van huidveroudering, meestal met een aanleg vanuit de familie. Het is zichtbaar als kleine bloedvaatjes in je gezicht of decolleté. Vind jij deze roodheid ook storend en camoufleer je dit steeds vaker? Loop er niet langer mee door! Met een specialistische huidlaserbehandeling gericht op deze bloedvaatjes zie je na één behandeling al resultaat.

Couperose 

Couperose is een netwerkje van kleine, rode en soms blauwe bloedvaatjes op wangen, kin, neus, hals of decolleté. Het komt zowel bij vrouwen als mannen voor en ontstaat meestal na de puberteit of rond de overgang. Couperose is goed te behandelen met de nieuwe innovatieve lasers van Skin Project. De ontsierende vaatjes behandelen wij altijd veilig en doeltreffend. Na een week zie je al resultaat!

Rosacea

Roodheid in het gezicht, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose) + bultjes/puistjes, sneller blozen en zichtbare vaatjes op vooral de wangen, neus en voorhoofd. Herken je jouw huid in deze kenmerken? Grote kans dat je te maken hebt met rosacea. Ondanks dat rosacea niet volledig te genezen is, kunnen we met de juiste behandeling en producten deze vervelende aandoening wel voor langere tijd onderdrukken. Blijf er niet mee rondlopen, gun jezelf een rustige egale huid!

De behandeling van rosacea is gebaseerd op het uitdoven van de ontstekingsreactie, opbouwen van huidweerstand en verwijderen van diffuse roodheid en gesprongen bloedvaatjes. Door IPL-behandelingen zal de rosacea minder zichtbaar worden. Door de milde peeling zullen de rosacea puistjes en bultjes verminderen. Hierdoor ontstaat er een frissere huidskleur en een gladde en egale huid.

Behandelingen

IPL (Intense Pulsed Light), ook wel lichtflitstherapie genoemd, is een effectieve methode om diffuse roodheid en couperose in de huid te egaliseren. IPL-behandeling wordt ook toegepast bij de behandeling van rosacea. 

Skin Project staat hoog aangeschreven vanwege de goede resultaten van de IPL-behandelingen. Wij werken met de Lumecca van het InMode systeem. De beste een meest veilige manier om roodheid te verwijderen. Door juiste lichtverspreiding en ingebouwde koelsysteem is de Lumecca geschikt voor alle huidtypen. Elke puls geeft een lichtflits af met een spectrum aan golflengten. Dit speciale licht absorbeert de rode kleur van de adertjes in de huid.

Een lichtflits voelt als een klein prikje in de huid, een korte warmtesensatie, die direct na de puls weer verdwijnt. Een bijkomend voordeel is dat door de warmte in de huid, de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. In het handstuk zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is.

De InMode is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt. Je bent dus bij ons in veilige handen.

Milde peeling

Milde peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Voor elke huid is er een geschikte peeling

De hoogstaande peelings van het merk Dermaceutic leiden tot een volledige oplossing voor de aanpak van verschillende huidproblemen waaronder rosacea. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen.

Thuisproducten

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de medische behandelingen die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf thuis aan de slag gaat met de geadviseerde producten. Door je huid te onderhouden is als het trainen van je spieren. Na één keer trainen in de sportschool kun je geen wonderen verwachten. Onze ervaring is dat je met een thuisbehandeling en elke 4 tot 6 weken een huidtherapeutische behandeling, hele mooie resultaten behaalt. Het voordeel hierbij is dat je ook aan je algehele huidconditie werkt, waardoor je er ook frisser en stralender uit gaat zien. Letterlijk lekkerder in je vel.

Combinatie behandeling

Voor een optimaal resultaat combineren we vaak meerdere huidverbeterende technieken in een behandeling. Bijv. een IPL behandeling i.c.m. met een milde peeling. Deze behandelingen zijn ter verbetering van de structuur en roodheid van de huid. De werking en resultaten zijn veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

Welk effect kan je verwachten?

Het herstel van de huid na een IPL-behandeling of chemische peeling duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Gemiddeld zijn er 2 tot 5 behandelingen nodig, waarbij na elke behandeling resultaat zichtbaar is. We zijn klaar wanneer jij tevreden bent.

Belangrijk om te weten

De huid mag vooraf bij een IPL-behandeling niet te zon gebruind zijn. De huid kan na de behandeling licht zwellen en rood worden, ook kunnen er kleine korstjes ontstaan, maar dit is altijd van tijdelijke aard. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor roodheid in het gelaat kan eventueel vergoed worden onder camouflagetherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Over roodheid

Wat zijn de uitlokkende factoren van couperose?
Overmatige blootstelling aan uv-licht, roken, alcoholgebruik en temperatuurverschillen kunnen couperose veroorzaken of de symptomen verergeren. Ook erfelijke aanleg speelt een rol: de sterkte van je vaatwanden is erfelijk bepaald.
Zijn de behandelingen pijnlijk?

De vaatbehandelingen zijn over het algemeen wel gevoelig. Het kan een prikkende ervaring zijn, maar ook een schrikreactie en een branderig gevoel geven. De meeste mensen vinden het goed te doen, zeker voor het resultaat die de behandelingen oplevert.

Hoe ziet mijn huid eruit na een laserbehandeling?

Na de behandeling kan je huid iets roder zijn. Wanneer je het prettig vindt, kunnen we dit camoufleren met een speciaal nabehandelingsproduct. Je huid kan de eerste dagen na de behandeling wat gezwollen zijn. Dit is vaak zo na een couperosebehandeling op de wangen. Door goed te koelen na de behandeling voorkom je een hevige zwelling. Na een week zie je het resultaat zichtbaar worden.

Worden couperose behandelingen vergoed?
Er zijn enkele zorgverzekeraars die ook de vaat- en laserbehandelingen vergoeden. Deze laserbehandelingen worden ingezet om gesprongen vaatjes in het gezicht te verminderen of te verwijderen.
Zijn onderhoudsbehandelingen nodig?

Over het algemeen is een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan te raden, maar dit geldt eigenlijk voor elke huid. Dit is absoluut niet verplicht en alleen naar behoefte. Hou er rekening mee dat er uitlokkende factoren zijn, zoals zonlicht, roken, alcoholgebruik en temperatuurverschillen, die couperose versneld kunnen doen terugkomen.

Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

Maak vrijblijvend een afspraak

Ben je onzeker over de roodheid op je gelaat of lichaam? Zonde, nergens voor nodig! Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Reiniging

Kalmeren

2. Serum

Voorkomen

3.Kalmerend crème + SPF 50

Beschermen

Bekijk hier al onze producten