Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei is een veelvoorkomend probleem. Met name bij hormonale schommelingen, zoals in de pubertijd, tijdens een zwangerschap of rond de overgang. Vrouwen kunnen te maken krijgen met haargroei in het gezicht en soms ook met een heviger beharingspatroon op het lichaam. Dagelijks helpen wij veel vrouwen van deze storende haren af. Stugge haren epileren of harsen bieden maar kortstondige verbetering en leiden vaak tot andere ongemakken, zoals een onrustige en beschadigde huid. Gelukkig kunnen we met onze huidtherapeutische laserbehandelingen tot 90% van de haren blijvend verwijderen. Een duurzame oplossing die je zelfvertrouwen een boost geeft.

Definitief ontharen

Bij Skin Project werken we met de Diolaze XL laser van Inmode. De Diolaze XL bestaat uit een Diode laser (810nm.) gecombineerd met een een Nd:YAG laser (1064 nm.). Het zijn dus twee lasertechnieken in één. Dit is een van de meest geavanceerde lasers op het gebied van ontharing en geschikt voor elk huidtype.

De laserbehandeling richt zich op het pigment (melanine) in het haar. De laser herkent de donkere haren en geeft aan elke haar een lichtpuls af die wordt omgezet in warmte. Deze warmte dringt door tot de voedingsbodem van de haar en tast deze blijvend aan. Hierdoor groeit er geen nieuwe haar terug op deze plek.

Wij werken met medisch gecertificeerde laserapparatuur. De Diolaze bevat het strenge FDA-keurmerk, dat de veiligheid van behandeling en apparatuur bewaakt. Je bent dus bij ons in veilige handen.

Behandeling

De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna de instellingen op maat worden afgestemd. We starten met een proef ‘puls’. Door de laser voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling goed te verdragen. Na de behandeling kan de huid wat rood en bobbelig zijn en warm aanvoelen. Dit is altijd slechts tijdelijk van aard. Binnen ongeveer 2 weken zullen de haartjes dunner worden of definitief wegblijven.

Belangrijk om te weten

Tijdens het behandeltraject is het belangrijk dat je je niet epileert, harst of waxt 6 weken voor de behandeling, omdat dit ervoor zorgt dat er geen haren in de haarzakjes aanwezig zijn die voor het laseren juist nodig zijn om de voedingsbodem te kunnen vernietigen. Scheren mag wel. Het is zelfs belangrijk om de haren te scheren 1-2 dagen voor de behandeling. Over het algemeen kan er in de zomer doorbehandeld worden. Het is wel belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon middels een crème met een hoge zonnefactor.

Een goede en veilige laser-onthaarbehandeling is niet vanzelfsprekend. Er zijn veel lasers en klinieken die niet het gewenste resultaat geven. Bij Skin Project word je door een ervaren hbo-opgeleide huidtherapeut behandeld, die veel ervaring heeft met verschillende huidtypen. We zijn kritisch bij het aannemen van onze huidtherapeuten en het kiezen van onze apparatuur en producten. Zo krijg jij het beste resultaat. Ook geven we eerlijk en betrouwbaar advies, omdat we weten hoe vervelend het is als je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. We gaan altijd voor het best haalbare resultaat.

Welk effect kan je verwachten?

Het is belangrijk om te weten dat haren aan aantal verschillende groeifases kent. Aangezien haren alleen in een specifieke groeifase vernietigd kunnen worden, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Het optimale resultaat wordt verkregen uit een reeks opeenvolgende behandelingen, met tussenpozen van 6 weken. Afhankelijk van het gewenste resultaat adviseren wij gemiddeld 6-10 behandelingen voor 90% reductie van de donkere haren. In eerste instantie is het een investering in jezelf, op langere termijn bespaar je geld ten opzichte van andere onthaarmethodes.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor definitief ontharen in het gelaat bij mannen en vrouwen kan vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Voor transgenders komt de vergoeding meestal vanuit de basisverzekering. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars

Transgender ontharen

Er kan veel komen kijken bij een transitietraject, waaronder bepaalde wensen in het beharingspatroon. Zowel trans mannen als trans vrouwen (16 jaar en ouder) zijn bij Skin Project van harte welkom voor behandelingen met laserontharing., die worden toegepast in de baardstreek en/of de geslachtsregio. Dit laatste voorafgaand aan een geslachtsveranderende operatie.

Dit behandeltraject vindt plaats in samenwerking met het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam, welke met Skin Project een contract hebben afgesloten. De huidtherapeuten van Skin Project werken volgens een speciaal opgesteld behandelprotocol en zijn op de hoogte van alle aanbevelingen van het Kennis en Zorgcentrum voor Genderdysforie en de expertgroep licht-/laser van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Transgendercliënten krijgen tijdens het behandeltraject een vaste huidtherapeut. Wij doen er alles aan om de behandeling comfortabel te maken. Je kunt rekenen op onze begrip en integriteit.

Over laserontharen

Met welke laser word ik behandeld?

Bij Skin Project werken we met de Diolaze XL laser van Inmode. De Diolaze XL bestaat uit een Diode laser (810nm.) gecombineerd met een een Nd:YAG laser (1064 nm.). Het zijn dus twee lasertechnieken in één. Dit is een van de meest geavanceerde lasers op het gebied van ontharing en geschikt voor elk huidtype.

Wordt definitief ontharen vergoed?
Definitieve ontharingsbehandelingen, zoals laserontharing in het gezicht worden vergoed binnen de aanvullende verzekering bij mannen en vrouwen. Als huidtherapeut zijn wij direct toegankelijk en hiervoor is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Behandelingen op het lichaam worden niet vergoed. Voor transgenders komt de vergoeding meestal vanuit de basisverzekering.
Andere klinieken zijn goedkoper of beloven sneller resultaat. Hoe kan dit?

Er zit een groot verschil tussen de soorten laserapparatuur, (geen) opleiding van behandelaren en marketingtrucs, waarbij beloftes worden gedaan die gewoonweg niet kloppen. Wij begrijpen dat het voor een consument heel lastig is om hierin door de bomen het bos te zien.

Tip 1: klinkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo.

Tip 2: Controleer of jouw behandelaar staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Tip 3: Vraag altijd met welke laser je wordt behandeld en of deze een geldige medische CE-keuring heeft.

Wij hebben bewust gekozen voor een kwalitatieve medische laser. Dit om de beste resultaten te kunnen garanderen en alle huidtypes te kunnen behandelen. De investering is daarmee vele malen hoger dan van minder goede apparatuur.

Kan ik behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Nee, tijdens een zwangerschap gaan we niet door met behandelen. Puur omdat er geen onderzoek naar gedaan is of het schadelijk kan zijn voor de baby. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Is het effect permanent?
Ja, de haren die behandeld zijn blijven weg. Er kunnen in de loop van de tijd wel nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld door hormonale veranderingen. Deze haren ontstaan ook wanneer je niet lasert. We kunnen dus alleen de haren die op dat moment aanwezig zijn effectief behandelen.
Zorgt scheren voor meer haren?

Dit is een hardnekkige fabel die we vaak horen. Het antwoord is heel duidelijk: nee, dit is niet het geval. De haar kan wel tijdelijk harder aanvoelen omdat de doorsnede van de haar net iets dikker is dan het uiteinde van het haarzakje.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je definitief af van ongewenste haargroei? Of heb je vaak last van ingegroeide haartjes of ontstekingen? Tijdens een gratis consult vertellen we je graag alles over de mogelijkheden en de behandeling.

De juiste na-behandelingscreme voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1. Nabehandelingscreme

Herstellend, kalmerend

2. Foundation

Ademend + egaliserend

Bekijk hier al onze producten