Ongewenste haargroei

We worden geboren met ongeveer vijf miljoen haarzakjes verspreid over ons lichaam. Hoe deze verdeeld zijn is vastgelegd in onze genen en wordt geactiveerd door hormonen. De meeste haarzakjes maken donshaartjes aan, een kleiner aantal maakt zogenaamde terminale haren aan, Deze haren zijn dikker van structuur en vaak ook beter zichtbaar. Sommige mensen hebben van nature een een beharingspatroon met een grote dichtheid. Ook kunnen haren stug en donker zijn, waardoor ze meer opvallen. Soms zitten er haren op plaatsen waar men ze liever niet heeft. Je spreekt dan van ongewenste haargroei. De grens tussen normale beharing en overbeharing is nergens vastgesteld. Of er daadwerkelijk sprake is van overmatige haargroei is uiteindelijk een persoonlijke opvatting.

Definitief ontharen

Bij Skin Project werken we met de Diolaze 810/1064 van Inmode. Dit is een van de meest geavanceerde lasers op het gebied van ontharing en geschikt voor elk huidtype. De diodelaser zorgt ervoor dat de haarzakjes diep in de huid bereikt worden. De haarwortel wordt door de energie opgewarmd en aangepakt, waardoor er geen haren meer terug groeien. De huid zal zacht en glad aanvoelen. Een behandeling met de Diolaze is een laserbehandeling die op een veilige en zachte manier haarzakjes vernietigd en de haartjes op deze plekken zullen niet meer terugkeren.

De Diolaze bevat het strenge FDA-keurmerk, dat de veiligheid van behandeling en apparatuur bewaakt.

Behandelingen

De behandeling start met het inspecteren en reinigen van de huid, waarna de instellingen op maat worden afgestemd. We starten met een proef ‘puls’. Door de laser voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, die direct daarna weer verdwijnt. Dankzij het koelsysteem in de laser wordt de huid direct gekoeld en is de behandeling goed te verdragen. Na de behandeling kan de huid wat rood en bobbelig zijn en warm aanvoelen. Dit is altijd slechts tijdelijk van aard. Binnen ongeveer 2 weken zullen de haartjes dunner worden of definitief wegblijven.

Belangrijk om te weten

Tijdens het behandeltraject is het belangrijk dat je je niet epileert, harst of waxt, omdat dit ervoor zorgt dat er geen haren in de haarzakjes aanwezig zijn die voor het laseren juist nodig zijn om de voedingsbodem te kunnen vernietigen. Scheren mag wel. Het is zelfs belangrijk om de haren te scheren 1-2 dagen voor de behandeling. Over het algemeen kan er in de zomer doorbehandeld worden. Het is wel belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon middels een crème met een hoge zonnefactor. Ik zal hierover advies geven.

Welk effect kan je verwachten?

Het is belangrijk om te weten dat haren aan aantal verschillende groeifases kent. Aangezien haren alleen in een specifieke groeifase vernietigd kunnen worden, zijn er altijd meerdere behandelingen nodig. Het optimale resultaat wordt verkregen uit een reeks opeenvolgende behandelingen, met tussenpozen van 6 weken. Afhankelijk van het gewenste resultaat adviseren wij gemiddeld 6-10 behandelingen voor 85% reductie van de donkere haren.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor acne in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil je definitief af van ongewenste haargroei? Of heb je vaak last van ingegroeide haartjes of ontstekingen? Tijdens een gratis consult vertellen we je graag alles over de mogelijkheden en de behandeling. Onze laser is geschikt voor alle lichaamsdelen, zoals bijvoorbeeld het ontharen van uw oksels, het ontharen van uw schaamstreek en het ontharen van uw gezicht. De laser is geschikt voor elk huidtype, en kan zowel de donkere huid als lichte huid behandelen. 

Voor meer informatie of voor het boeken van een gratis vrijblijvend consult mail ons via het onderstaand contactformulier of gebruik whatsapp. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op! 

De juiste na-behandelingscreme voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1. Nabehandelingscreme

Herstellend, kalmerend

Bekijk hier al onze producten

korting
€52,00 €49,40

Over acnetherapie

vraag
vraag
vraag
vraag

test