Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering.

De nieuwe polisvoorwaarden van 2022 zijn bekend en daarom hebben wij weer een overzicht gemaakt van vergoedingen ‘huidtherapie’ per zorgverzekeraar in 2022. Benieuwd welke zorgverzekeraars welke vergoedingen aanbieden in 2022? Klik dan hier.

Vergoeding voor acnebehandelingen in het gezicht

In 2022 worden acnebehandelingen in het gezicht opnieuw vergoed binnen de aanvullende verzekering. Dit geldt ook voor alle peelings die wij inzetten om de acne onder controle te brengen. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen die wij inzetten om acnelittekens te verminderen. Dit zijn behandelingen als microneedling, hydrafacial, chemische peelings, licht-lasertherapie.

Vergoeding voor permanente ontharing in het gezicht

Naast de acnebehandelingen worden ook permanente ontharingsbehandelingen, zoals laserontharing & elektrische epilatie in het gezicht, vergoed binnen de aanvullende verzekering. Behandelingen op het lichaam worden niet vergoed.

Vergoeding voor camouflagetherapie in het gezicht

Camouflagetherapie wordt ook in 2022 weer vergoed. Voor veel zorgverzekeraars houdt camouflagetherapie in: het camoufleren van oneffenheden door middel van camouflage (dekkende make-up zoals Oxygenetix). Tijdens deze behandeling wordt er samen met de cliënt gezocht naar een kleur passend bij het huidtype, deze behandeling wordt vergoed.

Welk effect kan je verwachten?

Met 3-6 behandelingen kan je een toename van 400% meer collageen en elastine bereiken en een verdikking van de huid tot 140%! Er ontstaat een nieuwe huidlaag die gladder, sterker en elastischer is dan voorheen. De kleur als de structuur en de diepte van het litteken zal aanzienlijk verbeterd worden.  De behandeling is mogelijke op elke huidtype. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Vergoeding voor vaat- en pigmentlaserbehandelingen in het gezicht

Er zijn enkele zorgverzekeraars die ook de vaat- en pigmentlaserbehandelingen vergoeden. Deze laserbehandelingen worden ingezet om pigmentvlekken of gesprongen vaatjes in het gezicht te verminderen of te verwijderen.

Mannen hebben vanaf 2020 óók recht op vergoeding voor permanent ontharing in het gezicht

Tot nu toe kregen alleen vrouwen deze behandelingen vergoed. Vanaf 2020 kunnen ook mannen met ongewenste haargroei in het gezicht aanspraak maken op een vergoeding, mits ze aanvullend verzekerd zijn.

Skin Project voldoet aan alle eisen!

Skin Project is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Deze inschrijvingen zijn nodig om de kwaliteit van de huidtherapeuten te garanderen. Dit houdt in dat de huidtherapeuten altijd zijn bijgeschoold en bekend zijn met de nieuwste richtlijnen en ontwikkelingen. Dit zijn ook voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt om behandelingen te vergoeden. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Vragen over de zorgverzekering

Hoe krijg ik een behandeling vergoed?

Wij verwijzen u graag naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Daar leest u of de specifieke behandeling wordt vergoed en voor welk bedrag per jaar. De behandeling rekent u contant of per pin af bij Skin Project. Vervolgens ontvangt u een factuur die u kunt opsturen naar uw zorgverzekeraar. Deze zal het gedeclareerde bedrag vaak binnen 14 dagen naar uw rekening overmaken.

Op hoeveel vergoeding heb ik recht?

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar, het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en de behandeling. De ene zorgverzekeraar vergoedt slechts €50,- per jaar terwijl een andere zorgverzekeraar tot wel €700,- per jaar vergoedt. Het voordeel van een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is dat er geen eigen risico op van toepassing is.

Heb ik altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig om in aanmerking te komen voor verzekerde zorg?

Nee, huidtherapie is direct toegankelijk, dus voor een behandeling bij een huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief nodig.

Blijft de vergoeding elk jaar gelijk?

Nee, zorgverzekeraars passen over het algemeen elk jaar hun voorwaarden aan. Het bedrag kan wijzigen, of een behandeling wordt volledig uit het pakket gehaald. Lees daarom de polisvoorwaarden altijd goed door voordat je een nieuwe aanvullende zorgverzekering afsluit of van een vergoeding gebruik wilt gaan maken. Elk jaar rond half november maken zorgverzekeraars hun nieuwe voorwaarden voor het jaar erop bekend.

Is een vergoeding altijd voordeliger?
Nee, helaas kan het voorkomen dat de vergoeding lager is dan het maandbedrag wat je extra moet betalen. Kijk in dat geval of je ook gebruik gaat maken van de overige vergoedingen of kies ervoor om de behandelingen zelf te betalen. Aangezien het zorgkosten zijn, kun je ze wel als zorgkosten opvoeren bij je belastingaangifte.
Moet ik mijn factuur zelf indienen of doen jullie dat?
Nadat je bij ons een behandeling hebt ondergaan en de factuur hebt betaald, kun je deze zelf indienen bij je zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar beoordeelt de aanvraag en je kunt het bedrag binnen een paar dagen tot een week op je rekening verwachten.

Maak vrijblijvend een afspraak

Ben je benieuwd of je recht hebt op een vergoeding binnen je huidige pakket? Wij kijken graag met je mee tijdens een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten.