Acnetherapie

Acné is één van de meest bekende huidklachten. Het is een aandoening van de talgklieren. Mee-eters en puistjes zijn de belangrijkste verschijnselen van acné. Ze ontstaan op delen van de huid die veel talgkliertjes bevatten, zoals het gezicht, het decolleté, de schouders en de rug. Veel jongeren leveren strijd met acné, maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acné is geen gemakkelijke huidklacht om mee te leven. Vaak brengt het last hebben van acné gevoelens van onzekerheid met zich mee.

Behandelingen

Onze acnébehandelingen hebben als doel de vorming van mee-eters en puistjes onder controle te krijgen en de door acné ontstane huidschade zoals een grove huidstructuur, vlekjes, roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen. Onze huidtherapeuten behandelen niet alleen de symptomen, maar zoeken ook naar een oplossing om nieuwe onzuiverheden te voorkomen. Zorgvuldige naleving van persoonlijk advies ten aanzien van de dagelijkse verzorging van jou huid en zo nodig aanpassingen in je levensstijl zijn belangrijke onderdelen in de strijd tegen acné. De behandeling die ingezet wordt tegen acne is het uitreinigen van de onzuiverheden, in combinatie met een professionele medische peeling van Dermaceutic en een IPL of Hydrafacial behandeling. Er wordt altijd een persoonlijk behandelplan opgesteld. Indien nodig kunnen de acné behandelingen gecombineerd worden met een aanvullende medicatie via de huisarts of dermatoloog

Thuisproducten

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de medische peelings van Dermaceutic die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf aan de slag gaat met de geadviseerde exfoliërende producten van Dermaceutic voor thuis (minimaal 2 tot 4 weken voor de eerste behandeling). Door het thuisgebruik van de exfoliërende producten, worden de dode huidcellen verwijderd en de huid verdunt. Waardoor de huid beter doorlaatbaar wordt en de peeling beter in de diepere huidlagen terecht komt, waardoor het meest optimale resultaat sneller bereikt wordt en de behandeling effectiever is. Ook zal de huid na een behandeling sneller herstellen en blijven de resultaten van na de behandeling langer behouden, waardoor onderhoudsbehandelingen minder vaak nodig zijn.

Chemische peelings

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA).

Deze ingrediënten zorgen voor een diepe reiniging van de poriën en pakken de acne bacterie (p.acnes) aan en remmen de talgproductie. Ook wordt door de actieve bestanddelen in een peeling de celvernieuwing van de huid gestimuleerd en versnelt, waardoor nieuwe verstoppingen, onzuiverheden en ontstekingen voorkomen worden. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen. Voor elke huid is er een geschikte peeling

IPL-behandeling

Met onze IPL-behandeling (Intensed Pulsed Light) van het InMode systeem, pakken we acné van binnenuit aan en vanaf de bron: de talgklieren. Tijdens de IPL-behandeling vernietigt het licht de bacteriën die acné veroorzaken. Ook krimpen de ontstoken talgklieren door deze behandeling, waardoor de overproductie van talg vermindert. Dit maakt de IPL-behandeling een zeer effectieve behandeling voor de aanpak van ontstekingen en roodheden. De behandeling is geschikt voor het gezicht, maar ook bij puistjes op de rug en borst.

De Inmode is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de apparatuur bewaakt.

Hydrafacial

Hydrafacial biedt een drie stappen behandeling waarbij de huid heel krachtig gereinigd en geëxfolieerd wordt, terwijl ze wordt verzadigd met antioxidanten en hydratatie. Wanneer de huid grondig gereinigd wordt tot diep in de poriën en dan verzadigd wordt met antioxidanten, zal de huid door minder oxidatieve stress ook minder talg aanmaken ter bescherming. Ook zullen de antioxidanten de ontstekingen in de huid verminderen wat resulteert in mindere roodheid. LED lichttherapie wordt gebruikt voor het remmen van de talgproductie en doodt de bacteriën die acné veroorzaken.

Combinatie behandeling

Skin Project biedt tevens behandelingen aan die eventueel met elkaar gecombineerd kunnen worden bijv. een IPL behandeling i.c.m. met een chemische peeling. Deze behandelingen zijn ter verbetering van de roodheid, structuur en de souplesse van de huid, door middel van activatie van celvernieuwing en collageen aanmaak in de huid. De werking en resultaten zijn veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

Welk effect kan je verwachten?

Je zal merken dat dankzij de behandelingen en het gebruik van de juiste huidproducten de acne verminderd zal worden. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de acne in het de huid te stabiliseren. 

Belangrijk om te weten

Het kan voorkomen dat de acne na de behandeling eerst iets verergert, voordat het beter wordt. Na de behandeling kan de huid er rood uitzien. Ook kan de huid lichtjes gaan schilferen of vervellen. Het is van belang niet aan de huid te krabben. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crèmes en foundation, die ervoor zorgen dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.In eerste instantie zullen we de behandelingen plannen om de 3 weken zodat de acne geen kans krijgt om te verergeren. Wanneer de acne zich stabiliseert kunnen we de periode tussen de behandelingen verlengen.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor acne in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan je onzuivere huid en heeft dit effect op hoe jij over je eigen huid denkt en hoe je je voelt? Wil je een mooie huid zonder ontstekingen en vervelende littekens? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste acnetherapie voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1. Exfoliatie

Zuiverend

2.Nachtcreme

Stimulerend

3.Dagcreme

Herstellend

Bekijk hier al onze producten

Over acnetherapie

vraag
vraag
vraag
vraag

test