Boek een gratis consult bij 'Skin Project Institute' Amsterdam of bel/whats app naar 06-10775726 of mail naar info@skinproject.nl

Acnetherapie

Acne

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken zijn. Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit, maar er bestaan ook vormen op latere leeftijd. Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, omgevingsfactoren, stress of cosmetica.

Behandeling

Allereerst wordt er tijdens het consult een behandelplan op maat gemaakt voor het verbeteren van de onzuiverheden, ontstekingen of het verbeteren van een doffe/vette huid.

De behandeling die ingezet wordt tegen acne is het uitreinigen van de onzuiverheden, in combinatie met een professionele medische peeling van Dermaceutic. 

Het behandelplan is altijd twee-ledig. Naast de medische peelings van Dermaceutic die wij in de praktijk uitvoeren, is het ook van essentieel belang dat je zelf aan de slag gaat met de geadviseerde exfoliërende producten van Dermaceutic voor thuis. Door het thuisgebruik van de exfoliërende producten, worden de dode huidcellen verwijderden de huid verdunt. Waardoor de medische peeling beter in de diepte van de huid kan komen en daardoor dus effectiever is en het optimale gewenste resultaat sneller bereikt wordt. Ook zal de huid na een medische peeling sneller herstellen en blijven de resultaten van na de behandeling langer behouden, waardoor onderhoudsbehandelingen minder vaak nodig zijn.

Welk effect kan je verwachten?

De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen.

Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Deze ingrediënten zorgen voor een diepe reiniging van de poriën en pakken de acne bacterie (p.acnes) aan. Ook wordt door de actieve bestanddelen in een peeling de celvernieuwing van de huid gestimuleerd en versnelt, waardoor nieuwe verstoppingen, onzuiverheden en ontstekingen voorkomen worden. Je zal merken dat dankzij de behandelingen en het gebruik van de juiste huidproducten de acne verminderd zal worden. Er zijn meerdere behandelingen nodig om de acne in het de huid te stabiliseren. 

Belangrijk om te weten

Het kan voorkomen dat de acne na de behandeling eerst iets verergert, voordat het beter wordt. Na de behandeling kan de huid er rood uitzien. Ook kan de huid lichtjes gaan schilferen of vervellen. Het is van belang niet aan de huid te krabben. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crèmes en foundation, die ervoor zorgen dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt. In eerste instantie zullen we de behandelingen plannen om de 3 weken zodat de acne geen kans krijgt om te verergeren. Wanneer de acne zich stabiliseert kunnen we de periode tussen de behandelingen verlengen.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor acne in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

 

 

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan je onzuivere huid en heeft dit effect op hoe jij over je eigen huid denkt en hoe je je voelt? Wil je een mooie huid zonder ontstekingen en vervelende littekens? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies. Voor meer informatie of voor het boeken van een gratis vrijblijvend consult kan je onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Nederlands nl