Roodheid

Roodheid in het gezicht is een normaal verschijnsel bij inspanning of door emoties. De huid kleurt rood door warmte en een verhoogde doorbloeding door verwijding van bloedvaten. Als roodheid continu aanwezig is en steeds opvallender wordt, kan roodheid in het gezicht ook als storend worden ervaren. Blijvende roodheid in het gezicht wordt vaak gezien als onderdeel van vaatafwijkingen, een ontstekingsreactie of overmatige blootstelling aan de zon. Sommige mensen hebben van nature een gevoelige huid die snel rood is. Roodheid komt meestal voor in het gezicht maar kan ook elders op het lichaam ontstaan. De huidtherapeut kan deze klachten goed herkennen en in de meeste gevallen ook effectief behandelen.

Couperose 

Onze huid bevat duizenden bloedvaatjes die de huid voorzien van voeding en zuurstof en afvalstoffen juist afvoeren. Wanneer de vaatwanden verzwakt zijn en de huid dunner wordt, kunnen de vaatjes verwijden en zichtbaar worden aan het huidoppervlak. Een netwerk van vele gesprongen bloedvaatjes samen noemen we couperose.

Rosacea

Behandeling van rosacea is gebaseerd op het uitdoven van de ontstekingsreactie, opbouwen van huidweerstand en verwijderen van diffuse roodheid en gesprongen bloedvaatjes. Door IPL-behandelingen zal de rosacea minder zichtbaar worden. Door de chemischepeeling zullen de rosacea puistjes en bultjes verminderen. Hierdoor ontstaat er een frissere huidskleur en een gladde en egale huid.

Behandelingen

IPL (Intense Pulsed Light), ook wel lichtflitstherapie genoemd, is een effectieve methode om diffuse roodheid en couperose in de huid te egaliseren. IPL-behandeling wordt ook toegepast bij de behandeling van rosacea. 

Skin Project staat hoog aangeschreven vanwege de goede resultaten van de IPL-behandelingen. Wij werken met de Lumecca van het InMode systeem. De beste een meest veilige manier om roodheid te verwijderen. Door juiste lichtverspreiding en ingebouwde koelsysteem is de Lumecca geschikt voor alle huidtypen. Elke puls geeft een lichtflits af met een spectrum aan golflengten. Dit speciale licht absorbeert de rode kleur van de adertjes in de huid.

Een lichtflits voelt als een klein prikje in de huid, een korte warmtesensatie, die direct na de puls weer verdwijnt. Een bijkomend voordeel is dat door de warmte in de huid, de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. In het handstuk zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is.

De InMode is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt.

Chemische peeling

Chemische peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren. Bij Skin Project werken met medische peelings op basis van Glycolzuur, Salicylzuur, Melkzuur, Amandelzuur of Trichloorazijnzuur (TCA). Elk zuur heeft unieke eigenschappen in de huid. Voor elke huid is er een geschikte peeling

De hoogstaande peelings van het merk Dermaceutic leiden tot een volledige oplossing voor de aanpak van verschillende huidproblemen waaronder rosacea. De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit bepalen we samen door dit af te stemmen op jouw individuele wensen.

Combinatie behandeling

Skin Project biedt tevens behandelingen aan die eventueel met elkaar gecombineerd kunnen worden bijv. een IPL behandeling i.c.m. met een chemische peeling. Deze behandelingen zijn ter verbetering van de structuur en roodheid van de huid. De werking en resultaten zijn veelvuldig onderzocht en wetenschappelijk bewezen.

Welk effect kan je verwachten?

Het herstel van de huid na een IPL-behandeling of chemische peeling duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Gemiddeld zijn er 1 - 5 behandelingen nodig, met een interval 6 weken.

Belangrijk om te weten

De huid mag vooraf bij een IPL-behandeling niet te zon gebruind zijn. De huid kan na de behandeling licht zwellen en rood worden, ook kunnen er kleine korstjes ontstaan, maar dit is altijd van tijdelijke aard. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor roodheid in het gelaat kan eventueel vergoed worden onder camouflagetherapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Maak vrijblijvend een afspraak

Ben je onzeker over de pigmentvlekken op het gelaat of lichaam? Zonde nergens voor nodig! Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Reiniging

Kalmeren

2. Serum

Voorkomen

3.Kalmerend crème + SPF 50

Beschermen

Bekijk hier al onze producten

Over acnetherapie

vraag
vraag
vraag
vraag

test