Littekens

Een litteken kan ontstaan door een verwonding, bijvoorbeeld door een ongeval, operatie, ziekte, zwanger-schap of bij een huidprobleem. Littekens zijn er in diverse soorten en maten. Elk litteken vertelt een eigen verhaal. Soms voelt een litteken trekkerig of verhard aan. Het kan ook dat een litteken rood blijft, verdikt is of juist verzonken in de huid ligt. Hoewel littekens nooit volledig te verwijderen zijn, kan de huidtherapeut in de meeste gevallen helpen de littekens minder zichtbaar te maken.

Fractionele laserbehandeling

Voor de behandeling van (acne) littekens werken we bij Skin Project met de vernieuwde, revolutionaire Fractora techniek op de Inmode Laser. De Fractora techniek is een methode dat gebruik maakt van radiofrequentie in combinatie met naaldjes.

De naaldjes maken minuscule gefractioneerde gaatjes in de huid, waardoor in de diepere huidlagen het natuurlijke herstelvermogen van de huid zoals de aanmaak van collageen en elastinevezels optimaal gestimuleerd wordt. In combinatie met de radiofrequentie wordt het effect hiervan verveelvoudigd, waardoor littekenweefsel gezonder, gladder en soepeler kan worden.

De Fractora is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt.

Microneedling behandeling

Microneedling is een wetenschappelijk erkende en veilige techniek met een minimale downtime. Superfijne naaldjes van chirurgisch staal maken honderden microkanaaltjes in de huid. Waardoor het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd wordt en nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Je krijgt een gladdere, jongere en gezondere huid. Met 3-5 behandelingen kan je een toename van 400% meer collageen en elastine bereiken en een verdikking van de huid tot 140%! Waardoor littekens minder gaan opvallen.

Gedurende de microneedling behandeling voegen wij op de huid hoogwaardige skin boosters of medische peelings met actieve ingrediënten toe, die hierdoor tot 200 maal meer in de huid penetreren. Samen bepalen we welke skin booster of medische peelings met actieve ingrediënten zoals amandelzuur, hyaluronzuur, Trichloorazijnzuur (TCA) het beste bij de individuele wensen past.

Belangrijk om te weten

De hersteltijd van de behandeling is minimaal. Je huid is tijdelijk licht rood en licht gezwollen, maar dit is na een paar uur alweer voorbij. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk niet hieraan te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Wij raden aan om na de behandeling de zon en exfoliërende producten te vermijden en de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.  

Welk effect kan je verwachten?

Er ontstaat een nieuwe huidlaag die gladder, sterker en elastischer is dan voorheen. De kleur als de structuur en de diepte van het litteken zal aanzienlijk verbeterd worden.  De behandeling is mogelijke op elke huidtype. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig, met tussenpozen van 6 weken

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor littekens in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan (acne) littekens  en zou je graag weer een gladde, egale huid willen hebben? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Herstellende dagcrème

Herstellend + kalmerend

2.Serum

Stimulerend

3.Foundation

Ademend + egaliserend

Bekijk hier al onze producten

Over acnetherapie

vraag
vraag
vraag
vraag

test