Littekens

Een litteken kan ontstaan door een verwonding, bijvoorbeeld door een ongeval, operatie, ziekte, zwanger-schap of bij een huidprobleem. Littekens zijn er in diverse soorten en maten. Elk litteken vertelt een eigen verhaal. Soms voelt een litteken trekkerig of verhard aan. Het kan ook dat een litteken rood blijft, verdikt is of juist verzonken in de huid ligt. Hoewel littekens nooit volledig te verwijderen zijn, kan de huidtherapeut in de meeste gevallen helpen de littekens minder zichtbaar te maken.

Fractionele laserbehandeling

Voor de behandeling van littekens werken we bij Skin Project met de vernieuwde, revolutionaire Fractora techniek op de Inmode Laser. Met fractionele lasertherapie kunnen we zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel herstellen, waardoor je huid op lange termijn geleidelijk sterker, gladder en elastischer wordt.

De Fractora techniek is een methode dat gebruik maakt van radiofrequentie in combinatie met naaldjes. De naaldjes maken minuscule gefractioneerde gaatjes in de huid, waardoor in de diepere huidlagen de aanmaak van collageen en elastinevezels optimaal gestimuleerd wordt. In combinatie met de radiofrequentie wordt het effect hiervan verveelvoudigd. 

De Fractora is CE- en FDA-gecertificeerd, wat de veiligheid van de  apparatuur bewaakt.

Microneedling met de SkinPen

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van littekens. Met de medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijkherstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen(type 3) en elastine wordt aangemaakt. De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naald diepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needlingsysteem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Belangrijk om te weten

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling is het belangrijk de huid de eerste 24 uur droog te houden. Er kunnen enkele korstjes ontstaan. Het is belangrijk niet hieraan te krabben. De korstjes zullen er na enkele dagen vanzelf afvallen. Wij raden aan om na de behandeling de zon en exfoliërende producten te vermijden en de huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. Indien gewenst kunnen wij je ook adviseren over de juiste post-treatment crème en foundation. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing na een cosmetische behandeling en zorgen ervoor dat het herstel van de beschadigde huid versneld wordt.   

Welk effect kan je verwachten?

Met 3-6 behandelingen kan je een toename van 400% meer collageen en elastine bereiken en een verdikking van de huid tot 140%! Er ontstaat een nieuwe huidlaag die gladder, sterker en elastischer is dan voorheen. De kleur als de structuur en de diepte van de littekens zal aanzienlijk verbeterd worden. De behandeling is mogelijke op elke huidtype. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken.

Vergoeding zorgverzekering

Een behandeling voor littekens in het gelaat kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van je vergoeding is afhankelijk van je verzekering. Bij vergoedingen uit de aanvullende verzekering wordt geen aanspraak gemaakt op je eigen risico. Skin Project is erkend door alle zorgverzekeraars.

Over littekens

Zijn littekenbehandelingen pijnlijk?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk tegen littekens. De diepere behandelingen tegen acnelittekens voel je wel, maar worden meestal niet als heel pijnlijk ervaren.

Wordt een litteken behandeling vergoed?

Ja, littekens in het gezicht is een medische indicatie waardoor behandelingen vanuit bepaalde aanvullende zorgverzekeringen worden vergoed. Wil je weten of jouw behandelingen ook worden vergoed? Kijk dan in je polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekering. Skin Project heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, wij zijn direct toegankelijk.

Is het resultaat van de behandeling van acne littekens blijvend?

Ja, met specialistische huidtherapeutische technieken kunnen wij littekens goed behandelen met een blijvend resultaat. Littekens behandelen we meestal een aantal keer binnen een korte periode. Het eindresultaat is echter i.v.m. de aanmaak van collageen/elastine pas 3 tot 6 maanden na de laatste behandeling zichtbaar.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. Na de behandeling brengen we altijd een zonbescherming aan met eventueel een camouflerend kleurtje. Zo kun je gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten. Bij diepere littekenbehandelingen kan je huid in de week na de behandeling een hersteltijd hebben (schilvering, roodheid, microkorstjes en zwelling). Dit bespreken we altijd voor de behandeling met je, zodat je hier rekening mee kunt houden.

Waarom kies ik voor Skin Project?

Je wordt behandeld door ervaren BIG-geregistreerde hbo-opgeleide huidtherapeuten. Een gezonde huid bereik je met de juiste kennis, wetenschappelijk onderbouwde methodes en (medische) apparatuur, bewezen medische technieken en de juiste thuisadviezen. Wij hebben daarom uitsluitend het allerbeste in huis voor zowel medische als cosmetische huidzorg. De kwaliteit van de behandeling staat voorop om jou gezonder, mooier en vooral gelukkiger te maken. Jij staat bij ons in de kliniek altijd centraal en bent geen nummer.

Maak vrijblijvend een afspraak

Stoor jij je aan littekens  en zou je graag weer een gladde, egale huid willen hebben? Kom langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Tijdens het consult geven wij je graag een passend en persoonlijk behandeladvies.

De juiste producten voor thuis

Als aanvulling op de behandelingen en om de huid goed te onderhouden voor thuis adviseren wij deze producten!

1.Herstellende dagcrème

Herstellend + kalmerend

2.Serum

Stimulerend

3.Foundation

Ademend + egaliserend

Bekijk hier al onze producten